Espanyol

Un triomf regenerador

Espanyol. Una gran actuació de Jofre Carreras, que assisteix Kumbulla en el primer gol i converteix el segon, permet als blanc-i-blaus tallar la mala ratxa de tres derrotes consecutives

Espanyol 2 Mallorca 1

ESPANYOL:Joan Garcia, Omar El Hilali, Sergi Gómez, Kumbulla, Romero, Gragera, Lozano (Cheddira, 75’), Kral, Jofre (Antoniu Roca, 84’), Cardona (Milla, 55’), Véliz (Calero, 84’).MALLORCA:Greif, Maffeo, Raíllo, Copete, Mojica (Lato, 61’), Mascarell (Morlanes, 80’), Samú Costa, Darder (Abdón, 61’), Dani Rodríguez (Chiquinho, 61’), Robert Navarro (Valery, 61’), Larin.GOLS:1-0 (18’) Kumbulla. 2-0 (47’) Jofre. 2-1 (68’) Raíllo.ÀRBITRE:Hernández Maeso.TG.:Al local Milla, i als visitants Mojica, Samú Costa, Chiquinho, Mascarell i Abdón.PÚBLIC:24.434 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol es va imposar ahir al Mallorca (2-1), que havia guanyat tres de les seves quatre sortides aquesta temporada, gràcies als gols de Kumbulla, a pilota aturada, i de Jofre Carreras, l’home del partit, abans que Raíllo posés emoció a l’enfrontament en la segona meitat, en un triomf que va permetre als blanc-i-blaus tallar la sèrie de tres derrotes consecutives, tornar a guanyar a casa, enfilar-se fins als 10 punts i escalar momentàniament fins a la dotzena posició.

En una primera part en què els catalans van dur la iniciativa del joc davant un rival molt planer que no va generar gens ni mica, els locals, que van robar diverses pilotes a camp contrari gràcies a una pressió ben ajustada, van obrir la llauna en una acció a pilota aturada servida per Romero, que va fer una obertura cap a la banda dreta per a Jofre. L’extrem va superar Mojica traçant una incursió cap a dins i va penjar amb la cama esquerra una centrada al segon pal que Kumbulla va rematar de cap per estrenar-se com a golejador (1-0, 18’). Tot seguit, Cardona va intentar aprofitar un mal refús del porter Greif que li va caure als peus, però la seva rematada al primer toc amb l’interior de la bota des de la frontal de l’àrea va sortir desviada (22’). Després de rebre una passada de Pol Lozano en un servei de cantonada, Jofre també va provar un xut des del vèrtex de l’àrea que es va perdre per línia de fons (34’). Els barcelonins van arribar al descans guanyant merescudament (1-0).

Els de Manolo González van ampliar l’avantatge només de començar la segona meitat. Lozano va filtrar una passada a l’espai per a Romero, que va combinar amb Cardona, i el francès va assistir Jofre en una jugada col·lectiva que va acabar amb un xut ras i creuat de l’atacant gironí des de la mitja lluna que va agafar Greif a contrapeu (2-0, 47’). Pocs minuts després, Darder, xiulat per la major part del públic de l’RCDE Stadium cada vegada que va tocar la pilota, va rematar de cap, però Joan Garcia va aturar sense complicacions (53’), i posteriorment, Cardona, habilitat per una passada de Jofre, va poder fer el 3-0 amb un xut amb la cama esquerra que Greif va desviar a córner (55’). La més clara dels balears va arribar un cop superada l’hora de joc, tot just després que Arrasate fes quatre canvis d’una tacada, en un servei de banda que va acabar amb una rematada de cap d’Abdón Prats a la frontal de l’àrea petita que Joan Garcia va blocar providencialment (61’). Finalment, la insistència del Mallorca, que va fer un pas endavant a partir dels canvis, va tenir premi, i va acabar retallant distàncies en un córner que Véliz va prolongar al primer pal en l’intent de rebutjar, Larin va rematar al segon i l’esfèrica va tocar en Raíllo abans d’entrar a la porteria (2-1, 68’). En el tram final, els balears van posar la por al cos a la parròquia blanc-i-blava. Primer, amb un xut escorat de Chiquinho que Joan Garcia va enviar a córner protegint el primer pal, i després, amb un cop de cap de Raíllo que Milla va bloquejar (90+2’). Finalment, després de molt patiment i d’onze minuts d’afegit, l’Espanyol, amb un gran treball defensiu i molta solidaritat, va resistir contra el Mallorca, que es va abocar a l’atac, i els tres punts es van quedar a Cornellà.

Hem fet els millors 60 minuts de la temporada. És una victòria important que ens dona calma per continuar treballant
El 2-1 ens ha fet trontollar una mica, però hem estat superiors la major part dels minuts