Espanyol

Lukebakio tomba l’Espanyol i assalta Cornellà (0-2)

Els de Manolo González milloren la mala imatge que van donar davant l’Athletic, però encaixen una nova derrota a casa davant el Sevilla per un doblet de l’extrem belga

L’Espanyol ha perdut davant el Sevilla a l’RCDE Stadium (0-2). Els blanc-i-blaus han millorat la imatge de la passada jornada a Bilbao, han tornat a ser competitius, però el Sevilla ha sigut molt efectiu i s’ha endut els tres punts gràcies a un doblet de Lukebakio. En canvi, els locals han ofert molt poc en l’apartat ofensiu.

Ha saltat al camp molt intens l’Espanyol, amb el ganivet entre les dents després de la desfeta a Bilbao. Ha aconseguit que el Sevilla no sortís del seu propi camp i freqüentar l’àrea dels andalusos, malgrat que sense excessiu perill. Tejero ha intentat repetir el golàs de falta directa de l’anterior jornada, però li ha sortit per sobre el travesser. Amb el pas dels minuts el Sevilla s’ha anat estabilitzant, sent capaç de començar a encadenar passades i acceptant els riscos habituals dels conjunts de García Pimienta.

Ben poc han necessitat els del sud d’Espanya per avançar-se en el marcador. Han trobat a Lukebákio alliberat a pocs metres de la frontal de l’àrea local i el belga s’ha inventat un xut espectacular que ha entrat per l’escaire de Joan Garcia, que no hi ha pogut fer res. Tot i el cop en el primer xut a porteria, no ha perdut la cara al partit l’Espanyol, que ha continuat pressionant amb sentit i competint molt bé. Cheddira ha tingut l’empat en un servei de cantonada, però era el dia de Lukebákio. Just abans del descans, li han deixat una pilota de cara a l’interior de l’àrea, escorat i amb diversos defensors davant, però amb un control orientat i un xut ras i sec ajustat al pal ha posat el 0 a 2. Càstig molt dur i excessiu després d’un primer temps molt igualat.

Ha tornat a sortir bé a la represa l’Espanyol, però sense gens d’encert ni bones decisions en els darrers metres, que li ha impedit generar ocasions en els primers compassos. La més clara ha tornat a arribar a pilota aturada. Una bona centrada de Tejero ha acabat amb una rematada de cap de Véliz que ha fregat el pal. Ni la fortuna li ha somrigut als periquitos, que han vist com en un nou córner l’àrbitre assenyalava penal per unes mans de Gudelj. Però estaven enganxades al cos i el VAR li ha fet rectificar.

No era el dia, i malgrat intentar-ho fins al final amb més cor que idees, la realitat és que els blanc-i-blaus no han creat quasi cap ocasió clara a un Sevilla que ha jugat molt bé el tram final. Ni el retorn de la versió competitiva, ni l’aparició d’un recuperat Puado a l’onze, han fet que els de Manolo González creixessin en aquest aspecte. Nova derrota, la tercera a casa i la setena de la temporada. Són 10 punts, dos per sobre del descens, i l’Espanyol haurà de visitar el cap de setmana vinent l’estadi Olímpic Lluís Companys per veure’s les cares amb el Barça en el derbi de la ciutat comtal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)