Espanyol

ESPANYOL

Últim servei de Sánchez Llibre en el comiat a Argentona

Sánchez Llibre diu adéu agraït i estirant les orelles a Xavier Trias

L'alcalde barceloní es disculpa atesa la indignació blanc-i-blava

Daniel Sánchez Llibre va protagonitzar ahir el seu darrer acte com a president de l'Espanyol a Argentona. La tradicional mongetada, primer esdeveniment que va encapçalar Sánchez Llibre poc després de accedir a la presidència el juny del 1997, va ser ahir l'últim acte oficial i el moment escollit pel dirigent per acomiadar-se de la seva parròquia. Un acte organitzat per la penya blanc-i-blava d'Argentona, que va servir per homenejar i fer un reconeixement a la trajectòria i gestió de Daniel Sánchez Llibre en el club en els seus catorze anys de mandat. Com sempre, el dirigent, que deixarà la presidència el dia 12 de juliol, va tenir una rebuda multitudinària de l'espanyolisme i va ser obsequiat amb dos records: un clauer de plata entregat pel president de la penya d'Argentona, Jaume Lladó, i una emotiva fotografia que li va regalar el director general del club, Joan Collet, en nom dels Pericos d'Argentona.

Sánchez Llibre va agrair en seu discurs el suport social que sempre ha rebut, especialment a Argentona. «Marxo content pel que hem aconseguit junts. Aquí, a Argentona, va començar tot i també ha acabat tot.» L'encara president va convocar tothom l'any vinent al mateix lloc, malgrat que ja no serà el president. «He passat molts nervis, com quan vaig fer el meu primer discurs. Tot en la vida té un inici i un final. Gràcies per tot i fins l'any que ve.»

Però Daniel Sánchez Llibre, malgrat que està a un pas d'abandonar l'entitat, no va deixar escapar l'oportunitat ahir de defensar l'espanyolisme que s'ha tornat a sentir molest i atacat per un gest polític. En aquest cas, protagonitzat per Xavier Trias, nou alcalde de Barcelona des de fa tot just tres dies. «Seria una desgràcia tenir un gendre de l'Espanyol o el Madrid.» És una frase pronunciada en to de mofa pel polític barceloní que va sortir a la llum en un videodocumental de seguiment de campanya i que ha circulat per internet. Sánchez Llibre va censurar ahir aquestes paraules i va exigir una disculpa, que va arribar tot seguit.

«La broma de Trias va ser de molt mal gust i no té cap gràcia», va dir. Alhora que va assegurar: «L'Espanyol i la Federació de Penyes hem esperat 48 hores de gràcia la disculpa per iniciativa pròpia de Trias, però passat aquest temps i no havent-la rebut li exigim públicament una disculpa de manera contundent.» Així mateix es va dirigir a l'alcalde per desmuntar-li el seu eslògan de campanya: «Ja no podrà dir que és l'alcalde de tots», alhora que va assegurar que si ell votés a Barcelona no li donaria el seu suport.

La disculpa de Trias, però, no va trigar a arribar després de les queixes de Daniel Sánchez Llibre i la carta de queixa que li va adreçar la Federació Catalana de Penyes. Tant en declaracions públiques com en una nota enviada al president blanc-iblau i al president de les penyes espanyolistes, Trias va lamentar la relliscada. «No és acceptable que un representant polític, que ocupa un càrrec institucional com el que exerceixo, faci aquests comentaris davant o darrere les càmeres. Demano que acceptis les meves sinceres disculpes», deia la carta que alhora reconeix que malgrat que és una frase extreta de context, hagi pogut molestar l'afició blanc-i-blava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)