Espanyol

Agafen múscul per lluitar amb garanties per Europa

Moment dolç. Els de Pochettino s'han refet de les baixes i ja acumulen sis jornades sense conèixer la derrota en la lliga i no estan en llocs de Champions per la diferència de gols

L'Espanyol està en el moment més àlgid de la temporada. Així ho demostren la ratxa de partits que fa que els de Pochettino no perden en la lliga. Un total de sis jornades en què han acumulat quatre victòries (Atlético, Sporting, Granada i Mallorca) i dos empats (Barça i Sevilla) que han assentat als blanc-iblaus en la zona Europea. Aquesta cadència de resultats, afegida a la davallada del Llevant (que ahir va perdre contra el Getafe) ha fet que els catalans estiguin ara mateix empatats a 31 punts amb el conjunt valencià. Només la diferència de gols situa l'Espanyol per sota de la zona d'excel·lència de la lliga estatal.

La proesa d'aquest grup encara agafa més volada si tenim en compte el degoteig de baixes que ha patit la plantilla en les darreres setmanes. A la greu lesió de Mattioni, des de principi de temporada, es va afegir la de Juan Albín, que tot just s'ha reincorporat a la dinàmica de l'equip. Recuperat Albín, han caigut Sergio García, Álvaro Vázquez i Pandiani, que fa gairebé tres mesos que està fora de joc. La davantera s'ha quedat sense efectius, però també la porteria per la lesió del capità Cristian Álvarez. Pals a les rodes que Pochettino ha hagut de gestionar com ha pogut i amb un calendari infernal carregat per la copa. La trajectòria en la lliga no s'ha ressentit per la baixa de molts efectius i la gran topada es va produir en la copa. Vist el rendiment de l'equip en la competició de la regularitat és clar que l'eliminació contra el Mirandés ha estat un contratemps dolorós que ha sabut superar l'equip amb l'exigència d'uns grans professionals. Encara és difícil calibrar el gran mèrit d'aquesta plantilla, però ara mateix, en l'equador de la lliga, es pot titllar aquesta trajectòria en la competició d'excel·lent. La plantilla era curta a principi de temporada i amb les baixes de peces importants encara s'ha vist més rebaixada. Pochettino ha hagut de fer servir el planter, amb futbolistes gens acostumats a la categoria i no s'ha perdut embranzida, al contrari, s'ha continuat creixent i fins i tot, per primera vegada en aquesta temporada s'acumulen més gols a favor que en contra. Miracle o feina ben feta? Treball a fons perquè en una lliga tan exigent com l'estatal ningú regala res. El creixement de l'Espanyol també s'ha gestat contra grans adversaris. En aquesta sèrie de resultats, els blanc-i-blaus han topat amb el Barça, el Sevilla i l'Atlético de Madrid i les prestacions no han variat. El canvi de paradigma es va assolir el dia que van ser golejats pel Madrid (1-4), ja que tot i el resultat es va emprar un nou model de joc i des de llavors els números de l'Espanyol són reveladors: catorze partits jugats amb set victòries, quatre empats i tres derrotes. L'equip s'ha musculat i està preparat per a l'assalt europeu.

LA RATXA

En els últims 14 partits han sumat 7 victòries, 4 empats i només 3 derrotes

INSTINT GUANYADOR

L'equip s'ha refet de les múltiples baixes sense perdre pistonada en la lliga

Creixement sostingut amb Pochettino

L'actual tàndem esportiu composat per Ramon Planes a la direcció esportiva i Mauricio Pochettino com a entrenador s'havia proposat des que va arribar el gener del 2009, i després d'aconseguir una agònica salvació, anar creixent pas a pas. En aquest full de ruta hi ha lluitar per entrar a Europa aquesta temporada. L'empresa no serà fàcil, però ara mateix estan ben instal·lats amb 31 punts. L'any passat en tenien tres més, i també eren cinquens, i fa dos anys només tenien 20 punts i estaven instal·lats en la 14a posició de la taula. Ara intentaran complir amb Europa.

L'hora dels actors secundaris

El millor moment de l'Espanyol en la lliga ha coincidit amb la plaga de lesions que arrossega l'equip. Això ha obligat a futbolistes que tenien un paper més residual en l'engranatge de la plantilla a agafar un protagonisme sobtat amb els recels que això implica. Els casos més punyents són els de Kiko Casilla, Rui Fonte i Thievy. El porter d'Alcover ha hagut de suplir Cristian Álvarez i està passant un gran moment de forma com va tornar a demostrar contra el Mallorca. Thievy i Rui Fonte també han contribuït amb els seus gols, alguns de decisius, com el del francès contra l'Sporting, a fer més gran aquest Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)