Espanyol

El somni del Bernabéu

Kiko Casilla jugarà per primer cop un partit oficial de primera divisió a l'estadi del club on es va formar fins a juvenil

No li té por, i considera que davant els cracs és quan es fan bon partits

Kiko Casilla podrà complir diumenge un dels somnis que va tenir amb 15 anys: jugar algun dia al Santiago Bernabéu un partit oficial de primera divisió. Una dècada després de somiar amb aquella fita ho farà defensant la porteria de l'Espanyol, el club que el va fitxar procedent del planter merengue. “És la primera vegada que jugaré. Bé, espero jugar. M'he entrenat amb ells, però no és el mateix. Des que vaig marxar del Madrid tenia una espina que me la podré treure ara. Torno allà on em vaig criar. Vaig estar allà dels 14 als 19 anys i sempre he somiat jugar al Bernabéu i tant de bo pugui tenir l'oportunitat de fer-ho.” El porter d'Alcover és un futbolista serè i analític que no es deixarà emportar per la pressió i per la focalització que tradicionalment pateixen els porters dels equips rivals al camp del Real Madrid. Casilla vol fer un bon partit que serveixi per obtenir un resultat positiu més enllà de la seva actuació personal. “A mi m'agrada sempre fer bons partits. No només allà perquè hi ha més ressò mediàtic. Quan surts d'un lloc i hi tornes amb un altre equip, personalment sempre et fa una il·lusió especial jugar i fer-ho bé, però això és secundari si el teu equip no guanya”, ha explicat després de la primera sessió preparatòria de la setmana.

Sota els pals haurà d'aturar l'embranzida ofensiva de jugadors com Cristiano Ronaldo, de qui ha dir que no li tenia por. “Això mai. Però no només a Cristiano, a tots. No espanten, però són cracks mundials i el fet d'enfrontar-te a ells et fa créixer. Si estàs concentrat segur que et surten bons partits”.

El porter català no dóna per perdut el partit, malgrat que tots els rivals que han jugat aquesta temporada al feu blanc, tret del Barça, han marxat sense punts. “El Madrid ha de perdre punts en algun partit i anem a això. Sabem que no és impossible”.

LES FRASES

No m'espanta ningú, però són cracs mundials i jugar contra ells et fa créixer. Si estàs concentrat, segur que fas un bon partit
A mi m'agrada sempre fer bons partits, sigui contra el rival que sigui. No només allà perquè hi ha més ressò mediàtic
Des que vaig marxar del Madrid tenia una espina clavada que me la podré treure ara. Torno allà on em vaig criar
El Madrid ha de perdre punts en algun partit i anem a buscar això. Sabem que no és impossible i ho intentarem de totes totes

Agraït a Iker Casillas

Kiko Casilla va coincidir dues temporades amb Iker Casillas quan era porter del tercer equip i el de Móstoles ja havia aconseguit un lloc en el primer equip. Dos anys que van donar temps per tenir una molt bona relació i per donar valor als consells que li donava l'ara intocable a la porteria del Real Madrid. “Ens vam entrenar junts, i els porters acostumem a ajudar-nos. M'ha ajudat a créixer, a mi i a tots els jugadors que arribaven del filial.” Per Casilla, Casillas aleshores ja era tot un referent. “Era el mirall on ens miràvem tots els porters que treballàvem en el planter del Madrid.”

El Madrid obté diners de Casilla

El Real Madrid rebrà abans que s'acabi la temporada una quantitat que podria ser de prop de 800.000 euros per la consolidació de Kiko Casilla sota els pals blanc-i-blaus. Una clàusula en el contracte que va signar el 2007 (foto), quan va arribar per jugar en el filial, reservava al club blanc la possibilitat de cobrar un incentiu econòmic en el cas que el porter d'Alcover superés els 10 partits a primera divisió. L'acord, habitual en els fitxatges de jugadors descartats pels clubs, però que tenen projecció per la seva joventut, s'ha complert perquè Casilla ja ha jugat 12 partits amb l'Espanyol a primera. El jugador s'ho pren amb bon humor. “Són temes que van passar fa anys, quan es va signar el contracte. Mal moment per pagar, però jo no sóc el culpable”, va dir rient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)