Espanyol

El Madrid no ficarà la mà al planter pel cas Casilla

Pagament a terminis. El club blanc-i-blau ha acordat amb els madrilenys el pagament fragmentat del mig milió d'euros que ha d'abonar pels deu partits a primera del porter d'Alcover

Kiko Casilla va sumar aquesta temporada el seu desè partit a primera divisió. En la seva venda, l'estiu del 2007, el Real Madrid es va reservar una clàusula per la qual en arribar a la xifra de deu partits en l'elit rebria una compensació de mig milió d'euros. L'Espanyol havia d'abonar aquesta xifra a final de temporada, però els dirigents del club blanc-iblau han aprofitat les bones relacions que hi ha amb el club madrileny per pagar aquesta quantitat a terminis i no de cop. La delicada situació econòmica del club per quadrar els comptes a 30 de juny l'ha obligat a renegociar aquest pagament. El president del club, Ramon Condal, va demanar fa tres setmanes un crèdit de dos milions d'euros per afrontar els pagaments urgents de nòmines a final de temporada i ara, haver d'afrontar aquest mig milió d'euros pel porter d'Alcover, hauria estat un autèntic trasbals. Tot i això, i segons ha pogut saber aquest diari, en cap moment l'Espanyol va preveure la possibilitat de bescanviar el deute amb el Real Madrid per jugadors del planter com s'havia especulat des de diversos mitjans de comunicació. El club blanc-i-blau té clar que un dels seus puntals de futur i el segell identitari de l'entitat és la seva base. Si ara deixa escapar les seves millors peces es pot quedar sense futur a mig termini.

L'Espanyol és conscient que si ha d'equilibrar els comptes ha de vendre jugadors del primer equip, però en cap cas dilapidar la base a preu de saldo. El club tornarà a estar abocat la temporada vinent a fer equilibris de números per reduir el deute, i de retruc, no rebaixar la potencia competitiva de l'entitat. Una de les vendes segures que farà al club a final de temporada serà la de Javi Márquez que ja va dir públicament que no volia continuar en el club a final de temporada. El club blanc-i-blau ha taxat la sortida del migcampista badaloní en 2,5 milions d'euros. Qui pagui aquesta quantitat se l'emportarà. Al marge de Márquez, l'Espanyol haurà de fer una altra venda per intentar equilibrar els pressupostos. Ara per ara, l'únic futbolista que no entra en cap travessa per abandonar l'entitat és Joan Verdú, imprescindible per a Pochettino.

LA JOIA DEL CLUB

Deixar escapar futbolistes del planter hauria estat hipotecar el futur de l'entitat

NO ERA UNA OPCIÓ

La possibilitat de bescanviar el deute de Casilla per nois del planter no es va plantejar

L'any de la confirmació de Casilla

Aquesta temporada ha estat un any clau en la progressió de Kiko Casilla (Alcover, 1986). El porter tarragoní era el suplent de Cristian Álvarez, però amb la lesió de l'argentí en el derbi se li van obrir les portes de la titularitat. Un fet que li va permetre jugar fins a 16 partits de lliga, l'últim al Reyno de Navarra, fins que Pochettino es va tornar a decantar per Cristian Álvarez contra el Vila-real, en la jornada 31. Ara Casilla torna a viure la suplència, però ha deixat clar que la seva presència a la banqueta no serà de comparsa, ja que té nivell per competir de tu a tu amb Cristian Álvarez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)