Espanyol

Collet, amb les mans lliures

Collet deixar clar en la presentació de la candidatura ‘Passió per l'Espanyol' que no treballa a les ordres de ningú

Diu que farà una campanya neta i que no entrarà en els subterfugis d'altres

El conseller delegat de l'Espanyol, Joan Collet, va presentar ahir el programa de la candidatura a les eleccions a la presidència del 19 de novembre. L'empresari d'Argentona estava visiblement nerviós. “He fet moltes rodes de premsa, però segurament aquesta és la més emotiva per a mi”, reflexionava moments abans de dirigir-se als mitjans de comunicació. La veu li va tremolar lleugerament en els primers minuts, però a mesura que va anar avançant la compareixença va anar agafant més seguretat.

El primer que va voler deixar clar Collet és que la seva candidatura està plena de “gent nova” i es va voler desmarcar de l'expresident del club Daniel Sánchez Llibre i per extensió de Ramon Condal, actual president i segon màxim accionista de l'entitat. “Som lliures per treballar com vulguem, no ens dictaran les ordres des de fora. Sé que porto el segell de danista, però és un altre projecte i ningú no m'ha demanat que m'hi presenti”, assenyalava per deixar clar que la seva candidatura, Passió per l'Espanyol, no treballarà al dictat de ningú i intentarà imprimir personalitat pròpia al nou projecte. Tot i això, Collet comptarà amb el suport dels dos màxims accionistes, i això és la principal arma que han utilitzat les altres candidatures, la de Sergio Oliveró i Arnau Baqué, per desgastar Collet. “És clar que m'escoltaré els màxims accionistes, però també ho faré amb el tercer i el quart que abans anaven amb nosaltres. S'ha d'escoltar tothom”, argumentava. La candidatura Passió per l'Espanyol és la favorita en totes les travesses. Ara mateix, el percentatge d'accions que pot controlar l'empresari oscil·la al voltant del 35% per un 30% de la candidatura encapçalada per Oliveró. “Hem fet els nostres comptes i sabem que partim amb avantatge, però, a hores d'ara, no donem res per fet.”

Collet va desgranar les motivacions que l'han portar a presentar-se a la presidència: “Vull donar la imatge de president que aquest club mereix. Faig aquest pas per la passió per l'Espanyol i la il·lusió, la confiança i l'experiència que m'han donat tots aquests anys en aquesta entitat.” Entre les propostes concretes de Collet, destaquen “millorar el repartiment dels drets televisius”, així com “consolidar el projecte esportiu” i mantenir dues reunions l'any amb tots els presidents de les penyes. En cas que no sortís escollit, Joan Collet va assegurar: “No em retiraré a les meves casernes d'hivern –parafrasejant el seu rival electoral Oliveró–, sinó que em tindran a la seva disposició per ajudar en el que calgui. Si guanyem tinc dubtes que els altres facin el mateix,” pronosticava.

No a la guerra bruta

Collet també va ser incisiu i va aprofitar la seva presentació per deixar les coses clares a la candidatura de Sergio Oliveró. “M'han arribat informacions des de certes penyes que ja s'estan preparant manifestacions a l'assemblea si guanyem, per així forçar unes altres eleccions en tres o quatre mesos”, inquiria per afegir: “Nosaltres no caurem en la guerra bruta, encara que sé que molts volen que ho fem.” En aquest sentit i preguntat sobre una possible fractura social en el cas que guanyi va advertir: “Espero que no perquè nosaltres no la provocarem.” En aquest sentit, també va ser taxatiu quan va afirmar: “No vendrem fum. Ara, parlar de cafeteries i museus és impossible.”

Per acabar, va afegir que el femení continuarà deslligat del pressupost del primer equip; que ajudarà els socis que es quedin a l'atur i va advertir: “Si sóc president no farem cap passa enrere en els avenços que hem fet en la societat catalana.”

Som lliures per treballar i no ens dictaran les ordres des de fora. Sé que porto el segell de danista, però és un altre projecte
Si guanyo les eleccions no farem cap passa enrere en els avenços que hem fet en la societat catalana
M'han arribat informacions des de certes penyes que ja s'estan preparant manifestacions a l'assemblea si guanyem
M'escoltaré els màxims accionistes, però també ho faré amb el tercer i el quart, que abans anaven amb nosaltres

Morlanes, Iñaki Peréz i Puyaltó, les altres cares

Al marge dels sis consellers que van acompanyar Joan Collet en la presentació, hi havia tres cares més que formaran part del nucli dur de la futura junta de l'empresari d'Argentona i que van causar sorpresa. El primer és José Luis Morlanes, exconseller delegat del club, que formarà part de l'àrea econòmica. “És una persona que m'ha ajudat molt”, assenyalava Collet, al marge del seu coneixement del club, per recuperar la figura de Morlanes. Més sorprenent, per inesperada i que no entrava en cap travessa, va ser la presentació de l'exjugador Iñaki Pérez com a encarregat de l'àrea esportiva,i que haurà d'escollir el seu equip. “Ell decidirà si vol algú per a la base o si se n'encarregarà ell.” Un dels seus primers assumptes serà parlar de la continuïtat de Casado com a coordinador del futbol de base. Jordi Lardín ha sonat en les darreres hores per ocupar aquest càrrec. I per acabar, Jordi Puyaltó, que estarà en el consell a l'àrea social i amb dedicació a les penyes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)