Espanyol

Mattioni es queda al Brasil buscant equip

El descartat. El representant, Mino Raiola, truca Joan Collet per demanar-li permís per allargar la seva estada

El mercat d'hivern ha de ser sinònim de tranquil·litat a l'Espanyol. Només hi ha dos casos de jugadors que no entren en els plans de Javier Aguirre. Si hi afegim que tenen una fitxa alta i són joves, la sortida és la via més lògica. Un s'hi ha posat de valent. Felipe Mattioni s'havia de reincorporar ahir al treball de grup després de les vacances de Nadal, però va demanar allargar l'estada al Brasil per mirar de trobar-hi un equip.

La doble sessió preparatòria d'ahir havia de comportar el retorn de tots els jugadors, excepte els internacionals catalans. Moreno i Jhon Córdoba van ser puntuals i al migdia va arribar Sidnei amb permís del club. Mattioni, però, no va aparèixer. El representant, Mino Raiola, va trucar Joan Collet per demanar permís per quedar-se uns dies més al Brasil per mirar de solucionar el seu futur. I el president va concedir-li perquè el lateral s'ha convertit en un maldecap.

Mattioni s'ha convertit en el tercer lateral dret en l'ordre de preferències d'Aguirre. A l'estiu se li va buscar destí al Brasil, però la fitxa, superior al milió d'euros (una de les més altes de la plantilla), va dificultar-ho, com també el desig del jugador, convençut que si feia la pretemporada sense lesions podia demostrar a l'entrenador mexicà que continuava sent aquell lateral cridat a durar poc de blanc-i-blau abans de fer el salt a un equip poderós. Per sort, el calvari dels genolls és història i tan sols ha tingut problemes musculars, amb el dubte permanent de si pot aguantar el ritme de l'alta competició. El protagonisme de Mattioni ha estat fins ara escàs, un parell d'aparicions, que han anat sempre acompanyades de problemes físics en un cercle viciós que alimentava els dubtes d'Aguirre, que quan faltava Javi López va decantar-se per reciclar Raül Rodríguez al lateral dret. Fitxa alta i tercera opció a la banda dreta, un luxe que l'Espanyol no es pot permetre, així que fa setmanes que se li busca un lloc al mercat d'hivern. La voluntat era evitar el retorn al Brasil, seguir a Europa, amb Portugal de primera opció, però la seva nòmina feia inviable trobar-li una destinació. Per això les mirades tornen al seu país d'origen, amb el mateix problema. I per primer cop s'obre la porta a l'opció de rescindir el contracte, recurs que facilitaria canviar d'aires. Quedaria encara el maldecap dels 3,2 milions pendents de pagar al Maga Esport Club.

L'Espanyol confia assistir als últims capítols del cas Mattioni. Més complicat és Tejera. El migcampista no vol marxar al gener, tot i que no ha disputat un minut ni entra en els plans d'Aguirre.

CONTRAST

Sergio Tejera es manté caparrut en la decisió de seguir malgrat no gaudir de minuts
La fitxa dificulta trobar un destí a Portugal i es podria optar per una rescissió

Pizzi opta pel silenci i Thievy parlarà amb Perarnau

Felipe Mattioni no és l'únic jugador amb un futur incert, però és el cas més evident. A partir de demà s'anirà veient qui més pot enfilar la porta de sortida, tot i que hi ha pocs candidats. Un d'ells és Pizzi. El jugador portuguès va aprofitar les vacances al seu país per admetre que vol deixar l'Espanyol en el mercat d'hivern, ja que la falta de minuts li complica les opcions de ser al mundial. El davanter blanc-i-blau, però, va optar ahir per defugir la premsa i apostar per la llei del silenci mentre s'aclareix el seu futur. El problema de Pizzi és que l'Espanyol no té intenció de deixar-lo marxar i Aguirre continua confiant que pot rendir com s'espera. Tampoc es vol despendre de Thievy. El francès té ofertes d'altres equips de primera com el Celta, l'Elx o el Màlaga i acaba de canviar de representant per posar-se en mans de Gelu Rodríguez, que ha demanat una entrevista amb Oscar Perarnau per veure si pot marxar. La resposta serà un “no”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)