Espanyol

Arbilla és el primer

El lateral dret del Rayo Vallecano obre el mercat de fitxatges al club blanc-i-blau amb un acord per les quatre pròximes temporades

Òscar Perarnau s'adapta a la filosofia de jugadors que acaben contracte

Òscar Perarnau va assistir dimecres a la final de la copa Catalunya i després del partit va mantenir una llarga conversa amb Joan Collet. Malgrat que se li va intentar arrencar informació sobre fitxatges, va fugir d'estudi. Però el director esportiu, tal com va avançar el conseller Iñaki Pérez fa uns dies, ja tenia els deures fets en dues o tres incorporacions i ahir es va confirmar la primera alta de l'Espanyol per a la temporada 2014/2015. Amb la caixa sota mínims, el club blanc-i-blau manté la línia de reforçar el primer equip amb jugadors que queden lliures de contracte –o cedits–, i així arriba Anaitz Arbilla. El lateral dret, de 27 anys, ha fet una gran temporada al Rayo i signa per quatre cursos.

Acaparar elogis per la feina feta quan formes part de la defensa més golejada de primera divisió no és fàcil, però a l'entorn del Rayo parlen molt bé de la temporada d'Arbilla. No és senzill adaptar-se a la filosofia tan ofensiva de Paco Jémez i el lateral dret ha eclosionat en el segon any a les ordes del tècnic cordovès després d'arribar al Rayo procedent de l'Hèrcules el gener del 2013. El protagonisme ha anat de menys a més, amb un primer any de suplent (vuit partits de titular en la lliga) i una progressió molt interessant en l'últim campionat, en què va viure l'exigència de Jémez, que al Camp Nou el va substituir abans del descans. El navarrès no només no es va enfonsar, sinó que ha estat intocable en el gran final de lliga dels de Vallecas.

Arbilla ja va passar ahir la revisió mèdica amb l'Espanyol, abans de marxar uns dies de vacances. La setmana que ve tornarà per viure la presentació oficial. Els dos anys al Rayo van ser la primera experiència a primera després de formar-se a l'Athletic i passar pel Barakaldo, el Poli Ejido, el Salamanca i l'Hèrcules. El fitxatge del navarrès és un missatge clar a Mattioni, que queda de tercer lateral dret. El club blanc-i-blau vol rescindir el contracte del brasiler, perseguit per les lesions des que va arribar, i amb una de les fitxes més altes de la plantilla. Els intents de col·locar-lo al Brasil van fracassar tant l'estiu passat com en el mercat d'hivern. No es compta amb ell.

EVOLUCIÓ

Arbilla ha anat progressant en els dos anys al Rayo fins a arribar al seu millor moment

CALENDARI

El navarrès passa revisió mèdica i la setmana que ve tornarà per viure la presentació

DESCARTAT

El fitxatge és un missatge clar a Mattioni, al qual es vol rescindir el contracte

Confirmats els adéus de Joan Capdevila i Simão

Era un secret de domini públic i l'Espanyol no ha trigat gaire a confirmar-ho. El club blanc-i-blau va fer oficial ahir la decisió de no renovar els contractes dels dos jugadors més veterans de la plantilla: Joan Capdevila i Simão Sabrosa. El lateral esquerre, de 36 anys, es va incorporar a l'entitat l'estiu del 2013 i ha tingut poc protagonisme aquesta temporada, en què Fuentes ha estat titular indiscutible i la recuperació de Víctor Álvarez el va convertir en la tercera opció, fins al punt que a la copa del Rei va jugar de central. El de Tàrrega espera alguna oferta, que de moment no li ha arribat, o optarà per penjar les botes després d'una llarga i reeixida carrera. Té en ment obtenir el títol d'entrenador, però haurà d'esperar un any per poder-ho fer. Ahir es va acomiadar de l'afició amb una extensa carta al web del club.

En el cas del portuguès, de 34 anys, el seu rendiment ha estat molt inferior al que s'esperava, malgrat ser titular indiscutible amb Javier Aguirre. Amb una fitxa de les més altes de la plantilla, l'adéu estava cantat i ja l'estiu passat i en el mercat d'hivern es va intentar trobar-li una sortida sense èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)