Esport i política

Reclamen que es permeti iniciar totes les competicions d’àmbit català

Ja n’hi ha prou assegura que és discriminatori i inexplicable que només es facin lligues amb accés a campionats estatals

La Plataforma Ja n’hi ha prou, que engloba una bona part del sector de l’esport de base i amateur a Catalunya, assegura que és discriminatori i inexplicable que el govern, a través del Procicat, només permeti iniciar les competicions que donen a accés a campionats estatals i no a totes les d’àmbit català. “Segueixen les discriminacions inacceptables en el món de l’esport, que també ho haurien de ser de la societat, i imperdonable que les perpetri un govern, que continuï discriminant els i les esportistes segons el seu nivell o per categories a l’hora d’iniciar competicions”, assenyala l’entitat, que s’ha reunit un parell de cops amb representants del govern, en un comunicat.

Ja n’hi ha prou també demana a la Generalitat que declari l’activitat física i l’esport essencials com ha fet el Congrés espanyol. “Aquest reconeixement permetria acabar amb els greuges que està patint aquest sector, així com promoure la tornada a l’activitat física de tothom, sobretot dels nens i les nenes a fer entrenaments i la seva pràctica esportiva habitual, expedir certificats perquè les persones que necessitin desplaçar-se per a la pràctica esportiva i garantir l’accés a l’esport a tothom, no només aquells jugadors o jugadores que juguen en categories i lligues que donen accés a competicions estatals.”

La plataforma també considera del tot insuficients les últimes mesures establertes pel Procitat, que ha obert la porta a les activitats esportives extraescolars. “L’únic canvi perceptible és que s’acaba amb la discriminació segons la tipologia de llicència, federada o escolar, per poder entrenar en grups de més de 6, una adequació que considera de justícia, tot i que aquest canvi ja es podria haver fet la setmana passada.”

No arriben els diners

D’altra banda, en la valoració del repartiment dels 25 milions que va prometre el Govern i la Secretaria General de l’Esport la Plataforma es mostra “atònita” de veure que els clubs i les entitats de base no rebran ni un sol euro, prioritzant federacions i gestors privats d’instal·lacions esportives. Per tant, la Plataforma demana coherència al govern i lamenta que un cop més no hagi complert amb la seva paraula tot emplaçant al Procicat que de cara al mes de març el món de l’esport vegi reflectides les seves demandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)