Esport i política

La UFEC recupera la Setmana catalana de l’esport

El Govern destinarà 850.000 euros a diversos projectes amb les federacions

Esportcat i la UFEC han presentat un acord de col·laboració per aquest any, pel qual el Govern català destinarà 850.000 euros. La col·laboració entre les dues entitats ha estat presentada per Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, i Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions.

L’objectiu de l’acord és lluitar per dur a terme i finançar quatre grans projectes conjunts. En primer lloc, s’ha apostat per la divulgació de l’esport català federat als mitjans de comunicació, amb la finalitat de promoure i sensibilitzar la presència de l’esport català federat en els mitjans.

El segon projecte és el programa del lideratge femení en l’esport, per tal de promoure la igualtat de gènere i reconèixer i donar visibilitat les dones que han excel·lit en la direcció de l’esport femení. Per fer tot això possible, es faran accions per a la formació en habilitats directives de lideratge a les dones directives d’entitats federades; es realitzaran serveis d’acompanyament a aquestes; i se celebrarà el Premi a la Dona dirigent esportiva.

Entre aquests projectes, també reneix la Setmana catalana de l’esport, esdeveniment esportiu de referència per visibilitzar l’esport català, a través de les seleccions catalanes. La UFEC recupera una vella iniciativa que tenia l’última edició el 1935. La intenció és programar competicions de nombrosos esports entre el 15 i el 23 d’octubre, en diverses seus i amb equips i esportistes d’alt nivell.

A aquesta festa, s’hi suma la creació de la Fira de l’esport català federat, que es farà el diumenge 18 de setembre de 2022 a Barcelona, al Moll de Marina. L’objectiu és promoure i visibilitzar l’esport català federat. Es faran diverses activitats per a tota la família i hi haurà lloc per a totes les federacions, tant per compartir informació, com per fer tastets esportius.

Els quatre projectes previstos en l’acord de col·laboració tindran un cost aproximat de 1.238.000 euros, dels quals la Generalitat en subvencionà 850.000 (un 68%) i la UFEC n’assumirà 303.000 (un 24,5%). La resta serà finançat per patrocinadors i la venda d’entrades dels esdeveniments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)