Esport i política

Tarragona, epicentre de l’esport femení català

Política esportiva. El Palau d’Esports Catalunya aplega demà un acte obert mai vist en què es reconeixeran 24 equips femenins i 14 esportistes

El Palau d’Esports Catalunya, inaugurat el 2018 amb motiu dels Jocs Mediterranis pel llavors president de la Generalitat, Quim Torra, es convertirà demà en l’epicentre de l’esport català femení amb un acte reivindicatiu mai vist fins ara i que es pretén que tingui continuïtat. La presència de les dones en l’esport de casa nostra ha crescut en les dues darreres dècades però encara hi ha camí per recórrer.

“Reconeixerem en un mateix espai fites de clubs i trajectòries personals, però, sobretot, ens farem suport i demostrarem que la dona és present en l’esport. Volem trencar estereotips i empoderar-nos”, va recalcar Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. “Farem visible la potència, la transversalitat i el dinamisme de l’esport femení”, format, com va dir Anna Caula, per esportistes “però també per directives, entrenadores, metgesses, àrbitres, pares i mares, etcètera.”

Anna Caula va convidar “tothom a formar part d’aquest acte, els equips que vinguin amb la seva samarreta” i els més petits, que poden ser “nous referents”, perquè podran conversar amb una desena d’esportistes d’alt nivell, que els rebran i signaran autògrafs. “Juntes ens empoderarem i es veurà la força que tenim i la que podem arribar a tenir”, va afirmar, a la vegada que va justificar l’elecció de Tarragona per acollir l’acte per la “voluntat de mostrar la riquesa territorial de l’esport femení del país”. El lema, Entre totes, tot, que també servirà per donar el tret de sortida a la temporada 2022/23 de l’esport femení català, vol ser una festa de l’esport femení català.

Mai abans el teixit que forma l’esport femení de Catalunya s’havia trobat en un únic espai, en un acte que estarà obert a tot tipus de públic. A l’acte Entre totes, tot, que comença a les 13 h i serà emès per Esport3, es reconeixeran 23 equips que competeixen en tornejos internacionals i 14 esportistes amb una àmplia experiència, àrbitres, entrenadores i directives. El lema Entre totes, tot respon a la idea que l’esport femení català no només són les esportistes, sinó també les persones dels àmbits tècnic i directiu i les persones aficionades. Totes formen part de l’esport femení del país. L’acte estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, així com l’alcalde de Tarragona i la presidenta de la Diputació de Tarragona.

Increment dels ajuts econòmics

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física va recordar que el repte del govern és que “aquesta sigui la legislatura de l’esport femení, i ho estem demostrant amb fets, multiplicant per quatre els ajuts que rebran els clubs femenins catalans per competir a l’elit estatal i internacional, i donant visibilitat a aquesta força”. “Molts esports, d’arreu del territori, competeixen i excel·leixen. Dissabte celebrem un acte per reconèixer la bona feina que es fa i per mantenir el compromís econòmic de la Generalitat d’acompanyar aquesta bona feina”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)