Més futbol

‘La roja’ s’ho pren amb calma

Amistosos. La selecció espanyola acaba imposant-se a Tunísia amb un gol de Iago Aspas però es mostra espessa i previsible durant bona part del partit, a pocs dies del debut mundialista

TUNÍSIA 0 ESPANYA 1

TUNÍSIA:Mathlouthi, Bonn, Syam Ben Yousseff, Meriah, Maaloul, Sassi, Kahoui (Ben Amor, 61’), Skhiri, Badri (Benalouane, 78’), Fakhreddine Ben Youssef i Sliti (Khalifa, 69’).ESPANYA:De Gea, Odriozola (Nacho, 46’), Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba (Iago Aspas, 75’), Busquets, Thiago (Koke, 46’), Iniesta, Isco (Lucas Vázquez, 46’), Silva (Marco Asensio, 60’) i Rodrigo (Diego Costa, 60’).GOLS:0-1 (84’) Iago Aspas.ÀRBITRE:Bas Nijhuis (holandès). Targetes grogues a Srarfi i Sassi. .

La selecció espanyola va iniciar la seva aventura en territori rus amb les lleganyes encara als ulls. En l’únic partit amistós en territori mundialista, a Krasnodar –la ciutat no serà seu del mundial–, el conjunt de Julen Lopetegui va tenir enormes dificultats contra una Tunísia menys pretensiosa que la roja, però d’idees clares, capaç de defensar amb ordre i solidaritat i de desplegar-se amb rapidesa.

Espanya, en canvi, tot i sortir amb un onze farcit de futbolistes de control (Iniesta, Thiago, Isco, Busquets i Silva), en una disposició perfectament imaginable en l’estrena contra Portugal, va anar escassa d’espurna i malgrat aglutinar bona part del govern del joc, no va saber trobar vies d’escapament en un conjunt del nord d’Àfrica, que quan es va proposar pressionar al davant en moments puntuals ho va fer amb disciplina i que fins i tot hauria pogut penalitzar alguna badada dels espanyols, especialment en una pilota al cor de l’àrea que Sliti no va connectar per poc.

Veient la falta d’idees del seu equip, Lopetegui va moure banqueta, va canviar pràcticament tot l’equip durant el decurs del matx i fins i tot va acabar modificant el sistema en el tram final, ubicant tres centrals (Nacho, Piqué i Ramos), jugadors de banda més profunds (Lucas Vázquez i Marco Asensio) i amb dues referències ofensives (Diego Costa i Iago Aspas). I malgrat que tots dos van estar força desconnectats del joc, van acabar traient Espanya de l’embús en una acció en què el punta del Celta va acabar enviant al fons de la porteria una jugada embolicada del de l’Atlético, per acabar derrocant una tunísia que, tot i la derrota, va deixar bones sensacions pocs dies abans del mundial.

Mbappé ho maquilla

El jove atacant del París Saint-Germain continua donant arguments per considerar-lo clau en l’actual selecció francesa i ahir, en el comiat de l’equip de Deschamps a Lió abans de volar a Rússia, va aconseguir neutralitzar un partit que se li havia complicat contra els Estats Units, quan Julian Green, aprofitant una acció poc contundent de Sidibé, havia aconseguit batre Hugo Lloris en la primera meitat.

El Brasil ultima detalls amb Neymar en l’onze

L’Ernst Happel de Viena serà el marc aquesta tarda (16 h/Tdp) de l’última prova del Brasil, una de les grans candidates a conquerir el mundial, abans de posar rumb a Rússia, on debutarà diumenge vinent contra la selecció de Suïssa. I ho farà amb Neymar Júnior en l’onze titular per primera vegada des que es va lesionar amb el París Saint-Germain a principis de març. “Seguim controlant les seves evolucions i va pel camí marcat, però segurament no jugarà els noranta minuts”, va reconèixer el seleccionador de la canarinha, Tite.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)