Internacional

El 2026, als EUA, Canadà i Mèxic

Amb 48 seleccions. La candidatura United, formada pels tres països d’Amèrica del Nord, es va imposar amb molta claredat a la del Marroc (134 vots a 65) i organitzarà el mundial següent al de Qatar, que inclourà setze participants més

El mundial de Rússia comença avui i ahir es va conèixer que el del 2026, el següent al de Qatar, es disputarà als Estats Units, al Canadà i a Mèxic. Així ho van triar 200 delegats de diferents federacions en el congrés de la FIFA, a Moscou. La candidatura United, formada pels tres països d’Amèrica del Nord, es va imposar amb molta claredat a la del Marroc (134 vots a 65) i serà, doncs, l’encarregada d’organitzar el primer mundial que tindrà lloc en tres països diferents. Serà també el segon cop que els Estats Units acull una copa del món, perquè ja ho va fer el 1994.

L’altra gran novetat del mundial del 2026 serà l’ampliació del nombre de seleccions participants, perquè es passarà de les actuals 32 a 48, que quedaran dividides en 16 grups de tres. En total, seran 80 els partits que es disputaran al llarg de tot el torneig, dels quals 60, inclosa la final, es disputaran als Estats Units, 10 al Canadà i 10 a Mèxic.

Andreu Subies s’absté

A causa del daltabaix existent en la selecció espanyola, el president de la RFEF, Luis Rubiales, no va poder ser a Moscou i va ser Andreu Subies, vicepresident de la RFEF i president de la FCF, l’encarregat d’exercir el dret a vot. Va optar per abstenir-se.

LES FRASES

El futbol és el gran guanyador avui. És un gran privilegi poder organitzar el mundial del 2026
Carlos Cordeiro
president associació futbol eua
Estic molt content amb tot el procés, seguit per una auditoria externa i independent. Tot és transparent i públic
Gianni Infantino
PRESIDENT DE LA FIFA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)