Més futbol

Les altes expectatives de França

Grup C. La selecció dirigida per Didier Deschamps, una de les grans favorites per guanyar el títol, entra en escena contra Austràlia, el rival més feble

Una de les seleccions favorites per adjudicar-se aquesta copa del món comença el seu camí avui, França. L’equip del gall s’enfronta aquest migdia a Austràlia, el rival a priori més feble amb el qual es trobarà en el grup, en el que serà la seva posada en escena en una competició en la qual té, per potencial, moltes expectatives posades. “Hem de començar amb molta determinació i entusiasme, però també amb la humilitat necessària”, va indicar ahir el tècnic bleu, Didier Deschamps.

La seva és una de les millors seleccions del torneig, i disposa sobretot d’un atac demolidor amb múltiples combinacions per fer, que representen la principal incògnita respecte a l’onze titular. Amb Pogba escortat per un parell de migcampistes, que tot fa pensar que seran Kanté, segur, i Tolisso, el dubte és qui serà l’acompanyant a dalt de Mbappé i Griezmann, i el triat sembla que serà Dembélé per davant de Giroud. Si és l’extrem del Barça la tercera punta del trident, completaria un atac joveníssim, amb ell mateix (21), Mbappe (19) i Griezmann (27), en la línia del que és l’equip, el segon més jove de la competició, amb una edat mitjana de 26 anys, empatat amb Anglaterra i per darrere de Nigèria (25,9). “Que els jugadors siguin joves no és un risc, res a veure. Estan preparats. Si els he triat és perquè estan preparats i no hi ha cap risc, tots tenen qualitat de sobres per fer-ho bé”, va indicar Deschamps, restant importància a la inexperiència dels seus. “Són futbolistes que juguen en els millors clubs i que estan acostumats a les grans competicions. Jo m’interesso pel grup, no per la seva edat. Estan habituats a rendir al màxim nivell”, va manifestar el tècnic.

Pel que fa a Austràlia, fa front al mundial amb l’objectiu de competir. Amb Bert van Marwijk a la banqueta, relleu d’Ange Postecoglou, que va dimitir després de conduir els socceroos a la classificació, les prestacions que pugui oferir la selecció oceànica són incertes. “Hem estat treballant dur les darreres setmanes i hem de creure-hi”, va manifestar ahir el tècnic holandès, que va acceptar el càrrec fa tres mesos. “Hem de tenir disciplina i orgull i creure-hi”, va insistir. “És molt important que siguem nosaltres mateixos”, va explicar Van Marwijk. D’una altra banda, un dels arguments dels australians és Tim Cahill, el veterà atacant de 38 anys, ara amb un paper de revulsiu, que aspira a marcar en el seu quart mundial consecutiu.

Perú i Dinamarca

En l’altre partit, se les heuran el Perú i Dinamarca, dues seleccions que haurien de disputar-se la segona plaça del grup. Els peruans s’aferren al seu capità Paolo Guerrero, els danesos, a Christian Eriksen.

LA DADA

Que els jugadors siguin joves no és un risc, res a veure. Si els he triat és perquè estan preparats
Didier Deschamps
SELECCIONADOR DE FRANçA
26
anys
té de mitjana la selecció francesa, la segona més jove del campionat, darrere de Nigèria (25,9).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)