Internacional

Decisiu Kolarov

Grup E. Victòria important de Sèrbia en la seva estrena contra Costa Rica, gràcies a un magistral golàs de falta directa del lateral de la Roma

Petrovic, Mihajlovic, l’holandès Dick Advocaat, Drulovic, Curcic, Muslin i ara, Mladen Krstajic. Des de la seva última participació mundialista a Sud-àfrica 2010, aleshores amb Radomir Antic a la banqueta, Sèrbia ha tingut ni més ni menys que set seleccionadors diferents. Gairebé un per any. Massa inestabilitat. El constant canvi de cromos en la direcció ha impedit construir un projecte sòlid a mitjà o llarg termini. Amb tot, sembla que Krstajic ha aconseguit obrar el miracle en un temps rècord. La seva Sèrbia ha arribat a Rússia amb les idees molt clares i amb sensació de ser un equip ben treballat, que combina experiència i joventut. A la fase de classificació ja va quedar primera de grup al davant de la República d’Irlanda, Gal·les i Àustria, totes tres sense bitllet, i ahir va deixar una magnífica carta de presentació en el debut contra Costa Rica, una de les revelacions del passat mundial del Brasil.

Absent en l’última copa del món, Sèrbia ha vingut a deixar empremta en aquest mundial. De moment, ja té tres punts a la butxaca gràcies a una obra d’art d’Aleksandar Kolarov (56’). El golàs de falta del lateral de la Roma entra directe en el Top 3 dels millors gols del torneig en aquests primers dies del mundial. Als seus 32 anys, el capità serbi és un dels pesos pesants d’aquest vestidor. Els seus galons a pilota aturada, però, no són qüestió d’edat. És simplement conseqüència del seu talent. Pur verí a la cama esquerra. Keylor Navas en pot donar fe. L’estirada del porter del Real Madrid va ser inútil. La pilota de Kolarov va entrar per l’escaire. Míssil terra-aire.

Kolarov va ser decisiu, però el millor de Sèrbia va ser el futbolista nascut a Lleida, Sergej Milinkovic-Savic. El crac de la Lazio, en l’òrbita d’equips com ara el Madrid o la Juve, va fer un autèntic partidàs. Talent pur. La tisora del fill del mític Nikola Milinkovic, en una de les millors accions abans d’arribar al descans, no va acabar en gol per la bona resposta de Keylor Navas i perquè el col·legiat i l’assistent van invalidar l’acció per un fora de joc inexistent, però és de moment una de les accions més plàstiques que ens ha deixat aquest mundial. Ell i Aleksandar Mitrovic van monopolitzar l’atac serbi. Tots dos només 23 anys. Milinkovic-Savic hi va posar el talent i la potència física i Mitrovic li va posar el treball en el joc d’esquena i les ocasions. Al davanter del Fulham, però, li va faltar encert en la rematada final. Mitrovic va tenir les dues millors oportunitats, a banda del gol de Kolarov. En la primera, Keylor Navas, el millor de Costa Rica de llarg, li va guanyar la partida en l’un contra un i en la segona se li va fer de nit dins l’àrea i el defensa va acabar desfent el perill.

La millor oportunitat per a Costa Rica va arribar en el minut 11 del partit amb un xut als núvols de Giancarlo González. Tret d’això, poca cosa. Imatge molt grisa dels d’Óscar Ramírez, a anys llum del nivell de la Costa Rica de fa quatre anys, que va arribar als quarts de final al Brasil 2014.

GRAN ACTUACIÓ

Milinkovic-Savic, molt participatiu, va ser un dels noms destacats del partit

DECEBEDORA

Costa Rica va oferir una imatge grisa, lluny del nivell mostrat a Brasil 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)