Internacional

El Japó descafeïna Colòmbia

Grup H. El conjunt asiàtic sorprèn la favorita del grup (1-2) en un partit marcat per l’expulsió de Carlos Sánchez en el minut 3, un penal absurd que va ser tota una llosa per als de José Pekerman

El Japó va signar ahir una de les grans sorpreses de la primera jornada del mundial en vèncer Colòmbia, la teòrica favorita del grup G, en un partit que va estar marcat per l’expulsió matinera de Carlos Sánchez, que en el minut 3 va aturar amb les mans, estant dins de l’àrea, un xut que anava entre els tres pals, un penal que Kagawa no va desaprofitar per posar la primera pedra de la victòria dels de Nishino. Amb 0-1, deu jugadors i James Rodríguez a la banqueta per unes molèsties al bessó, Colòmbia va anar en tot moment contra corrent davant d’un combinat japonès molt ben ordenat al darrere i precís en el joc de combinació. Tot i així, els de José Perkerman van reaccionar poc abans del descans, en un llançament de falta de Quintero, per sota de la tanca defensiva, que va sorprendre Kawashima. Amb 1-1 en el marcador i tota la segona meitat encara per disputar, semblava que el conjunt cafeter, tot i anar acumulant cansament, s’acabaria imposant després de la represa, i encara més amb l’entrada en escena de James Rodríguez, però la realitat va ser ben diferent. I és que, a mesura que van anar passant els minuts, el Japó es va anar trobant més còmode, una sensació que es va veure reflectida en el marcador en el minut 73, en què Osako, en la sortida d’un córner, va marcar l’1-2. Tot i que encara quedava força temps, el gol va deixar estabornida Colòmbia, que ni tan sols va ser capaç de posar setge a la porteria del Japó.