Més futbol

La França de Deschamps

Grup C. Amb un gol d’Mbappé, els ‘bleus’, que tornen als orígens amb Giroud en punta, s’imposen al Perú i segellen l’accés a vuitens de final. Els peruans, eliminats

França ja és als vuitens de final. El combinat bleu va superar el Perú i amb dues victòries en dues jornades va certificar la classificació i va acomiadar, de passada, el conjunt sud-americà, eliminat del torneig. Un gol de Kylian Mbappé va ser suficient per als francesos, criticats, tot i guanyar, per la versió que van oferir en l’estrena contra Austràlia, i que ahir van millorar, mostrant més arguments en atac i sent molt sòlids en defensa, deixant sense resposta el rival.

Els canvis introduïts per Didier Deschamps hi van tenir a veure. El tècnic francès va tornar als orígens, a la idea de jugar amb un 9 de tota la vida, amb Giroud, i va canviar l’esquema, centrant Griezmann i posant-lo al darrere de l’ariet del Chelsea, amb Matuidi i Mbappé oberts a les bandes i Kanté i Pogba en el doble pivot. L’entrada de Giroud va donar molt a França; principalment va donar una referència a Griezmann, amb un davanter fixant-li els centrals, i el va alliberar, i sobretot va permetre a l’equip generar moltíssim a través de pilotes llargues. A més, Pogba, que semblava, a priori, el més perjudicat amb un canvi de sistema que l’obligava a preocupar-se de tasques defensives, va completar una molt bona actuació, participant en el joc, conduint i arribant.

Va ser en la primera part que els bleus més van produir des del punt de vista ofensiu. Abans del gol d’Mbappé, els homes orientats per Deschamps van acumular fins a cinc situacions de gol clares, i el davanter del PSG va acabar materialitzant aquest domini. L’atacant va aprofitar dins de l’àrea petita un refús d’un defensa peruà, que va intentar bloquejar un xut de Giroud, per fer avançar els seus i fer història convertint-se amb 19 anys, sis mesos i un dia en el futbolista francès més jove que marca en una copa del món.

Mentrestant, el Perú, un equip que mira cap amunt i al qual li agrada crear amb la pilota, no va ser capaç d’imposar el seu ritme. La línia de tres quarts amb Cueva, Flores i Carrillo no es va acabar d’activar i només el capità Guerrero, que va tornar a l’onze, va poder inquietar. Kanté i la línia defensiva francesa van tancar espais i van guanyar duels amb assiduïtat, neutralitzant el futbol de l’equip entrenat per Ricardo Gareca. El tècnic argentí va intentar solucionar-ho fent entrar Farfán després del descans, però no va resultar. Només amb un xut llunyaníssim d’Aquino que va estavellar-se al travesser van acostar-se els peruans, que van tenir la possessió en el segon temps contra els bleus, ja amb les línies molt més endarrerides i tancats al seu camp, però no els van crear complicacions. La França més de Deschamps, endavant.

LES FRASES

Estem classificats, que aquest era el nostre objectiu. Ara buscarem la primera plaça
Didier Deschamps
SELECCIONADOR DE FRANÇA
Teníem unes altres expectatives. L’equip ho ha donat tot en els dos partits. No tinc res a retreure
Ricardo Gareca
SELECCIONADOR DEL PERÚ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)