Més futbol

L’hora de Neymar

Grup E. El Brasil, que s’enfronta a Costa Rica, confia que la seva estrella es retrobi amb la seva millor versió, després de passar de puntetes en l’estrena

El Brasil té urgències. L’ensopegada en el partit inaugural contra Suïssa, en què va empatar, li deixa poc marge de maniobra i aquest migdia se la juga contra Costa Rica amb tots els focus apuntant cap a un futbolista: Neymar. L’astre de Mogi das Cruzes, que a causa de la lesió que va tenir al cinquè metatarsià del peu dret fa quatre mesos ha arribat al límit al mundial, va tenir una actuació molt discreta en el primer matx i al Brasil confien que es retrobi amb la seva millor versió. “Necessita uns cinc partits per arribar al seu nivell i ja està agafant velocitat”, va explicar ahir Tite sobre Ney, que disputarà avui el seu tercer partit des que va reaparèixer.

I és que l’estat del 10 preocupa. Dimecres va retirar-se de l’entrenament amb molèsties; no obstant això, Tite va aclarir que no està lesionat. “Vull deixar clar que ell no està fent cap sacrifici. Volem guanyar, és un mundial, però no posaré en risc la seva salut”, va indicar el preparador, que també va assegurar que no ha demanat a l’atacant que sigui menys individualista. “Jo a Neymar no li trauré aquest caràcter transgressor, de moure’s per tot el camp i crear situacions genials”, va asseverar. A l’altre bàndol, tenen Neymar al cap. “És molt hàbil i té unes grans condicions individuals. Podem intentar-lo marcar de manera zonal o amb doblatge, no m’agradaria que els nois li fessin faltes brusques per aturar-lo”, va manifestar l’entrenador de Costa Rica, Óscar Ramírez.

Pel que fa als onzes de totes dues seleccions, no hi haurà grans canvis. La canarinha sortirà amb el mateix equip del primer partit. “Jugarem amb el mateix equip. El segon partit serà diferent perquè no tindrem l’ansietat del debut. En un torneig curt com un mundial, es poden fer canvis menors, però no en pots fer de grans”, va expressar Tite. Pels ticos, d’acord amb el que va confirmar Ramírez, entrarà Bryan Oviedo, el lateral esquerre del Sunderland, rellevant Francisco Calvo. El combinat costa-riqueny, que el 2014 va arribar fins als quarts de final, també està contra les cordes, ja que una derrota avui podria deixar-lo fora de la competició. “Pensem que el Brasil ens pot donar algun moment de marge, volem connectar més la defensa amb el mig del camp, però sense comprometre’ns”, va dir el preparador de Costa Rica.

Shaqiri, Xhaka i Behrami

En l’últim enfrontament de la jornada, Sèrbia i Suïssa es veuran les cares en un matx en què l’equip balcànic es classificaria per als vuitens de final si guanyés, però que a més té un extra que ha centrat la prèvia del duel, ja que en el conjunt helvètic hi ha tres futbolistes –Shaqiri, Xhaka i Behrami– que són d’origen kosovar. De fet, un d’ells, Shaqiri, porta cosida a la bota dreta la bandera de Kosova. Tots tres són bàsics en els plans de Vladimir Petkovic i seran titulars, encara que Behrami, que té algunes molèsties musculars, és dubte.

LES FRASES

Neymar necessita uns cinc partits per arribar al seu nivell i ja està agafant velocitat
Tite
SELECCIONADOR DEL BRASIL
És un futbolista molt hàbil, no m’agradaria que els nois li fessin faltes brusques
Óscar Ramírez
SELECCIONADOR DE COSTA RICA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)