Internacional

A caixa o faixa

Grup H. Polònia i Colòmbia s’enfronten en un duel directe determinant. El que encaixi una derrota s’acomiadarà del mundial

Polònia i Colòmbia han passat de ser considerades les dues favorites per qconseguir el primer lloc del grup H a treure el cap pel precipici de l’eliminació. Totes dues van perdre en el seu debut mundialista a mans del Senegal i el Japó, respectivament, i una nova ensopegada els deixaria fora del torneig. “Serà com una final. Cada equip lluitarà per cada pilota i tancarà els espais perquè el rival no pugui jugar”, va pronosticar Radamel Falcao en una entrevista concedida a la FIFA. El davanter confia que el seu combinat no cometi els mateixos errors de dimarts contra el Japó, “perquè aquest partit determinarà qui continua al mundial.” Amb la mateixa sensació de final es prenen els polonesos la cita d’aquest vespre al Kazan Arena. “És obvi que l’afició polonesa va sentir-se decebuda després del primer partit, però confio que estigui amb nosaltres perquè necessitem el seu suport”, va comentar també al lloc web oficial de la FIFA el lateral Maciej Ribus.

L’ensopegada en l’estrena propicia els canvis de caire defensiu en l’onze de Colòmbia, com es va observar ahir en l’entrenament dut a terme per José Pékerman. Un pot ser l’entrada d’Abel Aguilar en lloc de Carlos Sánchez, sancionat per la seva expulsió contra el Japó. També s’espera que James Rodríguez estigui dins l’onze titular. I és que el seleccionador necessita totes les seves estrelles sobre la gespa, a pesar que el migcampista del Bayern va mostrar-se força apagat en els minuts que va jugar contra el combinat nipó.

Per part polonesa, el seu seleccionador, Adam Nawalka, recupera un dels seus central de referència, Kamil Glik, absent per lesió contra el Senegal, però que els darrers dies ja s’ha exercitat amb normalitat. Una bona notícia a l’hora de reforçar una defensa que va concedir massa facilitats en el seu primer partit al mundial. Pel que fa a la davantera, bona part dels ulls tornaran a estar centrats en Robert Lewandoski.

El Japó i el Senegal

D’una altra manera enfoquen les seleccions del Japó i del Senegal el seu compromís d’avui. I és que, amb els tres punts obtinguts cadascuna en la primera jornada, afronten la segona amb la possibilitat de deixar encarrilada la classificació per als vuitens. Un premi que obtindrà qui surti vencedor. Els japonesos van sorprendre Colòmbia (1-2), amb gols de Kagawa i Osako. També va brillar Keisuke Honda, autor de l’assistència del segon gol, però que és dubte de cara al duel d’avui per molèsties musculars. “Són molt sòlids en defensa, un fet no comú en els equips africans. Tenen guspira, velocitat i sabem jugar col·lectivament. Ens caldrà controlar la pilota, ser agressius i ràpids per tenir oportunitats”, va pronosticar el seleccionador nipó, Akira Nashino, respecte a les característiques del combinat senegalès. S’espera que el seu seleccionador, Aliou Cissé, mantingui l’onze habitual, liderat per homes com Sané, Mané i Niang.

LES FRASES

Serà com una final. Cada equip lluitarà per cada pilota i tancarà els espais al rival
Radamel Falcao
davanter colombià
L’afició va sentir-se decebuda després del primer partit, però confio que estigui amb nosaltres
Maciej Ribus
defensa polonès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)