Internacional

Mèxic, en un núvol

Grup F. La victòria contra Corea del Sud consolida les creixents expectatives dels de Juan Carlos Osorio de fer un bon paper en el mundial

La dosi de confiança que va donar als mexicans la victòria sobre Alemanya en el seu debut al mundial (0-1) es va reafirmar ahir amb un nou triomf, aquest cop contra Corea del Sud (0-2). Sis punts que situen els de Juan Carlos Osorio amb un peu i mig als vuitens. De fet, podran afrontar l’última compromís de la fase de grups –dimecres, contra Suècia– amb les millors perspectives. “Mereixem tenir els sis punts i ara hem de mantenir la calma i seguir units. Volem guanyar Suècia i ser primer de grup”, va comentar després del partit Chicharito Hernández, autor del segon gol de la tricolor. Va ser el 50è que assoleix amb la seva selecció. “Òbviament estic molt satisfet d’aquests números, però no els hauria aconseguit sense aquest gran equip i els companys que he tingut al llarg de nou anys”, hi va afegir.

“El més important ara és mantenir la humilitat i estar agraïts al de dalt per totes les oportunitats que estem tenint”, va comentar el seleccionador mexicà, Juan Carlos Osorio, que només va introduir un canvi al lateral dret –va entrar Edson Álvarez)–respecte a l’onze inicial que va sortir en l’històric triomf contra Alemanya de diumenge passat. De fet, reforçat per aquell 0-1, el seleccionador mexicà va mantenir la proposta valenta, que va permetre portar la iniciativa sobre la gespa. Els coreans, però, van respondre amb una de seves virtuts, l’ordre, i hi van afegir certa duresa. De fet, van acumular fins a 24 faltes. D’aquesta manera, Mèxic va tenir dificultats per trobar profunditat a les proximitats de l’àrea rival i només va poder obrir el marcador mitjançant un penal, comès al minut 25 per Jang Hyun-Soo, molt innocent a l’hora de desviar amb la mà una pilota centrada de Gallardo. Carlos Vela, que va ser el jugador que més joc va proposar de la tricolor, va ser l’encarregat d’executar i marcar el 0-1.

Obligada pel resultat, Corea va fer un pas endavant en la segona part, marcada per l’intercanvi de cops. Va ser, però, Mèxic qui va tornar a veure porteria amb el gol de Chicharito Hernández (66’), que va treure el màxim profit d’una passada a l’espai d’Hirving Lozano per fer el 0-2 i deixar el partit gairebé sentenciat. Corea, que amb la derrota d’ahir està virtualment eliminada del mundial, va poder reduir distàncies (1-2) ja en el temps de descompte (93’) mitjançant un xut potent i col·locat des de la mitja distància de la seva principal estrella, el davanter del Tottenham Son Heung-Min. Un gol que va deixar certa amargor al seleccionador mexicà, que va advertir del perill que pot suposar no estar del tot concentrat en el joc fins al xiulet final.

GOLS MEXICANS

Vela, de penal, i Chicharito van tombar la resistència dels coreans

CHICHARITO

Mereixem tenir els sis punts i ara hem de mantenir la calma i seguir units. Ara volem guanyar a Suècia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)