Internacional

Kroos rescata Alemanya en l’últim minut de l’afegit (2-1)

Grup F. La selecció campiona del món remunta davant Suècia, amb un gol de falta del madridista en el 95, i reviu quan tothom la donava per morta

El campió del món tenia un peu fora del mundial i ha revifat en l’últim sospir. La selecció alemanya ha guanyat aquesta nit a Suècia (2-1) i ha salvat el coll després d’agonitzar durant més de 90 minuts. En el minut 32, una errada de Toni Kroos -el jugador que ha acabat sent l’heroi el partit- ha propiciat una acció d’atac dels suecs que Toivonen ha culminat amb una rematada bombada que suposat el 0-1. Alemanya tremolava i tot feia pensar en la tragèdia. De fet, abans del descans hauria pogut encaixar el segon en dues clares oportunitats dels suecs.

En la segona part, Joachim Löw ha cremat les naus fent entrar Mario Gómez en el lloc de Draxler i el seu equip ha trobat l’empat de seguida, als tres minuts. Una centrada des de l’esquerra de Werner no ha trobat la rematada de Gómez, però sí la de Reus, que ha enviat la pilota a la xarxa. L’arrencada dels campions del món en la represa ha estat frenètica i hauria pogut suposar una remuntada express, però la pilota no ha volgut entrar.

El temps ha corregut en favor de Suècia, que ha acabat equilibrant el duel, sobretot després de l’expulsió de Jerome Boateng en el minut 82. El defensa ha vist dues targetes grogues en 12 minuts i ha deixat el seu equip en inferioritat en un moment decisiu. Amb tot, Mario Gómez ha fet lluit Olsen en els últims minuts i Brandt ha estavellat la pilota a la fusta en el temps afegit. Dues accions que han precedit l’esclat d’eufòria alemanya, quan Toni Kroos ha enviat a la xarxa la pilota amb un sensacional llençament de falta.