Internacional

Salven els mobles

Alemanya evita la catàstrofe en el minut 95 gràcies a un gran gol de Kroos

Els de Joachim Löw ara hauran de vèncer Corea del Sud i, si Suècia guanya contra Mèxic, marcar més gols que els escandinaus

Toni Kroos va evitar ahir en l’última acció del partit una sorpresa majúscula, ni més ni menys que l’actual campiona del món marxés cap a casa en la primera fase. I és que l’1-1 que aquells moments marcava el lluminós pràcticament deixava fora els de Löw, que tot i assetjar la porteria d’Olsen durant bona part del partit, semblaven predestinats a entrar en la llista dels moments inesperats de la història dels mundials, en veure com una vegada rere una altra la pilota no volia entrar.

La selecció alemanya va encetar el partit enrabiada, amb un ritme de joc molt alt, buscant marcar un gol ràpid que evités que el partit s’encallés amb el pas dels minuts. I durant una bona estona va fer la sensació que l’1-0 arribaria en qualsevol moment, ja que els de Löw van tancar Suècia dins de la seva àrea i van començar a generar perill. La primera ocasió va ser per a Draxler, que després d’una bona assistència amb el cap de Werner va xutar contra un defensa suec (3’). I el migcampista del PSG ho va tornar a provar poc després, amb un xut massa creuat. En el minut 8, l’oportunitat va ser per a Werner, que va veure com Lidelöf li treia el gol de la punta de la bota. A partir d’aquest moment, però, la situació va començar a variar, tan bon punt Suècia –que fins al minut 10 només havia fet 6 passades bones–va aconseguir donar continuïtat al seu joc, cosa que li va permetre sortir al contraatac. En el minut 12, Berg es va plantar tot sol davant de Neuer, però va trigar massa a xutar. Aquesta ocasió va afectar la seguretat d’Alemanya, més dubitativa a l’hora d’anar a totes en l’atac, i en el minut 32, després d’una pèrdua de Kroos en la zona de creació, va arribar el temut gol de Suècia, en una passada a l’espai de Claesson que Toivonen va aprofitar per superar Neuer per dalt. El gol, és clar, encara va posar més nerviosa a Alemanya, que va buscar l’empat amb desesperació. Gundogan ho va estar a punt d’assolir, en un xut que es va enverinar en rebotar en un defensa, i que Olsen va desviar amb una gran intervenció (39’). El descontrol d’Alemanya, però, va ser contraproduent, ja que abans del descans Suècia va generar dues grans ocasions més per deixar el duel sentenciat. En la primera, un ràpid contraatac, Claesson va estar lent, mentre que la segona va ser una falta lateral executada per Larsson i rematada per Berg, en què Neuer va salvar el seu equip.

Patiment i miracle

Veient-se amb l’aigua al coll, Löw va fer entrar Mario Gómez, per fixar els centrals suecs, i va situar Werner en la banda esquerra, una decisió que va ser clau, ja que el davanter del Leipzig va trobar la via per obrir la sòlida defensa dels rivals. Al cap de tres minuts de la represa, de fet, Alemanya ja va empatar, en una centrada rasa de Werner que Reus, amb el genoll, va rematar amb encert. L’1-1 va provocar que Suècia encara reculés més, reacció que va aprofitar Alemanya per anar a totes, atacant amb intensitat. La següent oportunitat dels de Joachim Löw va ser per a Hector, després d’una altra acció de Werner, però el seu xut va ser massa centrat (57’). Després va ser el torn de Mario Gómez, en una rematada a boca de canó que va sortir per damunt del travesser (68’). I en el minut 80 ho va provar Werner, amb un xut alt. Tot i l’atac constant d’Alemanya, Suècia va gaudir de la seva oportunitat, en una rematada fluixa que Neuer gairebé s’empassa en relliscar (84’). Amb un jugador menys, ja que Boateng havia estat expulsat per doble groga només un minut abans, i amb l’aigua al coll, Alemanya va fer una passa endavant més i va buscar el gol, ara ja amb desesperació. En el minut 88, Mario Gómez va veure com Olsen li desviava amb una gran estirada una rematada amb el cap i, ja en el minut 92, Brandt, des de la frontal de l’àrea, va enviar un míssil al pal. Semblava que a Alemanya l’havia abandonat la sort dels campions, que tot i ser superior en aquesta ocasió marxaria cap a casa tot just començar, protagonitzant una de les grans sorpreses del mundial. I va ser llavors, a 20 segons del final, quan Suècia va cometre una falta absurda en el vèrtex de l’àrea, una última oportunitat per a Alemanya que Kroos, amb un fort xut, va convertir en miracle. La campiona segueix viva, i tot es decidirà en una última jornada que promet emocions ben fortes.

SENSE SENTÈNCIA

Suècia es va avançar gràcies a Toivonen i abans del descans va perdonar el segon

DECISIÓ VITAL

El pas de Werner a l’esquerra va ser clau, ja que des d’allà van venir les millors ocasions