Internacional

Anglaterra obre Panamà en canal

Els ‘pross’ superen els centreamericans amb un contundent 6-1 i igualen el ‘goal average’ amb Bèlgica, que en ser primera els haurà de vèncer dijous o empatar i provocar que els de Southgate vegin dues targetes grogues

Stones va marcar dos gols de cap i Lingard, un amb un gran xut

Anglaterra va respondre ahir a l’exhibició de dissabte de Bèlgica contra Tunísia (5-2) amb una altra golejada, contra Panamà (6-1), un resultat que no només va servir perquè els de Gareth Southgate assolissin matemàticament un bitllet per als vuitens de final del mundial, sinó també perquè els pross arribin a l’última jornada com a líders, empatats en tot amb Bèlgica excepte en les amonestacions –els anglesos han vist una groga menys–, que fa que, targetes a part, als de Southgate els serveixi un empat contra els diables vermells en la darrera jornada per ser primers de grup.

Conscient que necessitava golejar, Anglaterra va sortir anant per feina i només va trigar vuit minuts a obrir la llauna panamenya, en un llançament de córner que el central Stones, tot sol, va rematar amb el cap al fons de la xarxa. El gol no va variar l’escenari del partit i, després d’un intent llunyà del panameny Bárcenas, va arribar el segon dels pross, en un dubtós penal sobre Lingard que Harry Kane va transformar amb un xut potent i col·locat a l’escaire (20’). Ja en aquells moments va quedar en evidència que el nivell de Panamà està a anys llum del d’Anglaterra, que sense haver de prémer gaire l’accelerador va seguir acostant-se amb perill a la porteria de Penedo. I en el minut 35 va arribar el tercer gol de la tarda, i el més bonic, en un excel·lent xut llunyà de Lingard des de fora de l’àrea. Havia passat poc menys de mitja hora i el partit ja estava dat i beneït, tot i que Anglaterra, amb la calculadora a la mà, va seguir atacant, ja pensant en la diferència de gols amb Bèlgica. El 4-0 va arribar en el minut 40, en una acció d’estratègia molt ben executada que una altra vegada va culminar Stones amb èxit. I abans del descans l’equip de Gareth Southgate va marcar el 5-0, un altra vegada de penal, aquesta vegada força clar, i un altre cop de Harry Kane, que en aquells moments empatava, a quatre dianes, amb Cristiano Ronaldo i Lukaku al capdavant de la llista dels màxims golejadors del mundial.

Feina feta i a descansar

Amb 45 minuts encara al davant, Anglaterra va encetar la segona meitat amb la fam intacta, conscient que necessitava marcar una diana més per superar Bèlgica en la classificació. I el 6-0 va trigar poc més d’un quart hora, en un xut llunyà que va entrar dins la porteria en rebotar en els peus de Harry Kane, que d’aquesta manera va completar el seu hat-trick i es va situar líder en la taula dels màxims golejadors. La feina, ara sí, ja estava feta, així que Southgate no ho va dubtar i va donar descans als seus jugadors més importants: Kane, Lingard i Trippier. El problema, però, és que l’equip va fer el mateix i va reduir en excés el ritme competitiu, cosa que va permetre que Panamà, ja sense res a perdre, s’estirés buscant el seu primer gol en la història dels mundials. I després d’una errada en la rematada de Román Torres –l’heroi que va marcar la diana que va classificar Panamà per a la copa del món–, els centreamericans van aconseguir l’objectiu, en una pilota morta que Baloy va enviar al fons de la xarxa. La diana, és clar, va atemorir Anglaterra, que podia perdre la diferència de gols amb Bèlgica, i per això els pross van tornar a posar una marxa més. No els va servir per fer el 7-1, però sí perquè el marcador no es mogués més, un 6-1 amb el qual els de Gareth Southgate mostren múscul. Perquè potser Panamà no és un rival de gaire nivell, però el cert és que aquesta Anglaterra, amb nous líders, transmet una fam voraç, a banda de disposar d’un Harry Kane amb una capacitat golejadora de primeríssim nivell.

MOLT SUPERIORS

Els anglesos no van tenir pietat de Panamà i en el descans ja guanyaven 5-0

INSACIABLE

Harry Kane fa un ‘hat-trick’ i ja és, amb cinc gols, el pitxitxi en solitari de la competició

UN 6-1 RELLEVANT

Baloy passa a la història com el primer panameny que ha marcat en una copa del món