Internacional

“Hem fet coses malament”

Grup B. Javier Mascherano eclipsa el 31è aniversari de Leo Messi disseccionant la realitat de la selecció argentina en un moment “delicat”

El dia de l’aniversari de Leo Messi va ser Mascherano qui va bufar les espelmes. El dia que la localitat de Brónnitsi, a la immensa perifèria moscovita, es va posar les millors gales per intentar reconfortar el 10 el dia del trenta-unè aniversari, va ser el Jefecito qui va acceptar el protagonisme per intentar apagar l’incendi que fa dies crema el búnquer argentí a Rússia, amb un enfrontament entre la plantilla i Sampaoli que ahir l’exblaugrana va desmentir. “La relació amb el tècnic és absolutament normal. Òbviament els futbolistes, quan sentim una incomoditat, la hi plantegem, perquè si no seríem uns hipòcrites i perjudicaríem l’equip. És pel benefici col·lectiu”, va argumentar el futbolista de Santa Fe, que malgrat no estava previst que oferís una roda de premsa –el torn era per a Lucas Biglia i Giovani Lo Celso–, va acceptar posar-se davant dels micròfons, acompanyat del president de la federació, el Chiqui Tapia, i de Biglia, per afrontar el “soroll” que pertorba la calma de l’albiceleste.

“Hem fet moltes coses malament, la situació és complexa i en som els responsables, però tenim fe per revertir-la”, va exclamar el 14, veu autoritzada des del cor del vestidor argentí per combatre les crítiques d’un entorn que assenyala a la poca autoritat del seleccionador davant el poder de la vella guàrdia liderada per Messi. “Que qui fa les alineacions? Pregunteu-ho als entrenadors. N’han passat set o vuit en els últims anys i ningú ha dit res. S’han creat prejudicis sobre aquesta generació i ara la bola no es pot parar”, va dir Masche, immers en el seu quart i darrer mundial i en l’intent de superar una situació desesperada.

Per intentar resoldre-ho, la plantilla s’ha reunit en les últimes hores amb el cos tècnic en una trobada a la desesperada, a la recerca de sintonia amb un Sampaoli que camina desorientat. “Hem parlat sobretot de futbol, d’intentar trobar solucions. No intentem imposar res, simplement buscar acords que ens permetin trobar la comoditat del grup”, va dir Mascherano, també dolgut amb un entorn que els està fent difícil la convivència en territori rus: “No puc controlar una persona que envia un àudio a una persona o a una altra. No sé si són a propòsit, si estan intervinguts... La veritat és que no sé què creure. Només puc confiar en els meus companys, en els 22 que estan aquí amb mi i que han de tirar endavant.” “Ens han colpejat estant a terra, però no ens queda més remei que intentar no escalfar-nos i centrar-nos en la situació que ens ocupa”, va complementar Lucas Biglia, que apunta als mitjans de comunicació i reconeix que és “la situació més difícil” que ha hagut d’afrontar des que defensa la samarreta de la selecció. “Tant de bo que aquesta història no s’acabi dimarts”, va concloure Mascherano, que vol afrontar la realitat a pit descobert, amb un discurs sempre ben lligat i esperançat que el de demà contra Nigèria no serà el seu darrer partit.

LES FRASES

La relació amb Sampaoli és totalment normal; no imposem res, només suggerim
Javier Mascherano
MIGCAMPISTA ARGENTÍ
Ens han colpejat [la premsa] estant a terra, però no ens queda més remei que centrar-nos
Lucas Biglia
migcampista argentí

Els carrers de Brónnitsi, amb el 10

Encara que els 31 no arriben en el millor moment a Leo Messi, turmentat per un mundial que no li acaba de somriure, la localitat de Brónnitsi va voler compartir amb el mitjapunta del Barça l’efemèride, guarnint els carrers amb mostres de suport i felicitacions, amb un pastís elaborat pels pastissers del poble, diversos concerts de grups locals i fins i tot el Sportivni Klub Brónnitsi va obrir el seu estadi perquè s’hi disputessin partits entre els aficionats argentins presents a Rússia i la població local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)