Internacional

Colòmbia balla al ritme de James i Polònia, cap a casa

Grup H. Els gols de Yerry Mina, Falcao i Cuadrado catapulten els de José Pekerman, que es jugaran una plaça per a vuitens de final en l’última jornada contra el Senegal

Polònia va captivar en l’última Eurocopa del 2016. De fet, va marxar de França sense ni tan sols perdre cap partit (va quedar eliminada als quarts de final per penals contra la campiona, Portugal). La història ha canviat per complet en aquesta copa del món, només dos anys després. Dos partits, dues derrotes i primera selecció europea eliminada oficialment del campionat. Decebedor.

Després de perdre en el debut contra el Senegal, ahir Polònia va sortir escaldada del seu partit a vida o mort contra Colòmbia. Qui perdia, cap a casa. Al final, llàgrimes en el rostre dels aficionats polonesos i alegria desfermada entre els aficionats cafeters desplaçats a Kazan. Colòmbia no va fallar. L’expulsió de Carlos Sánchez en el minut 3 del cara a cara del primer dia contra el Japó va condicionar moltíssim l’estrena de la selecció tricolor en aquest mundial. Ahir, sense un guió inicial tan sagnant i també amb James Rodríguez des de l’inici, tot va ser diferent. Colòmbia va poder executar el seu pla i exhibir tot el seu potencial ofensiu. El 0-3 contra Polònia permet aferrar-se a la classificació als de José Pekerman, que s’ho jugaran tot en l’última jornada.

La victòria reforça Pekerman, l’argentí segurament menys qüestionat dels que són a Rússia, i reforça en definitiva una Colòmbia que no va tenir concessions amb el seu rival. James i Quintero, talent pur; Cuadrado, tot velocitat; Falcao, instint rematador..., molts noms al servei d’un bé comú. Tots ells van ser protagonistes, però el camí el va començar a aplanar un secundari. Yerry Mina, suplent en el debut, ahir sí va ser titular i seu va ser el 0-1 (40’). El central del Barça va rematar de cap una dolça pilota centrada per James al cor de l’àrea per fer el primer. Bé l’anticipació de Mina a la sortida de punys de Szczesny i magnífica la passada de James. Millor debut impossible del blaugrana en un mundial.

El gol va donar ales a Colòmbia i amb el 0-2 (69’) va acabar-se el partit: pilota a l’espai de Quintero per a Falcao i excel·lent definició amb l’exterior del peu del crac del Mònaco. Absent al mundial del Brasil per una greu lesió, Colòmbia sí que pot celebrar a Rússia els gols del tigre. Lewandowski va posar a prova en un parell d’ocasions Ospina, però el del Bayern va estar massa sol en atac durant tot el partit. I a un quart d’hora del final, llacet definitiu amb un gol de Cuadrado a la contra, després de l’enèsim regal d’un James estel·lar. El Senegal-Colòmbia de dijous promet.

GRAN DEBUT

Yerry Mina va estrenar-se en un mundial amb gol i victòria en la pugna amb Lewandowski

LA DADA

Polònia és la primera selecció europea eliminada oficialment del mundial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)