Internacional

Espanya es classifica com a primera de grup gràcies al VAR; Portugal, segona

Grup B. La roja empata contra Marroc amb un gol d’Aspas en el temps afegit i es veu afavorida per l’empat d’Iran contra Portugal

El VAR ha decidit el grup B del mundial i ha classificat per als vuitens Espanya i Portugal com a primera i segona de grup respectivament, després dels resultats de l’última jornada de la fase de grups per a ells. Espanya ha empatat a dos contra una Marroc ja eliminada que li ha posat les coses molt difícils mentre que Portugal ha vist com Iran igualava el golàs de Quaresma en el temps afegit.

En l’Espanya-Marroc, en el minut 14, una imprecisió entre Ramos i Iniesta al mig del camp ha permès a Boutaïb plantar-se davant De Gea i marcar el 0-1. L’alegria només ha durat cinc minuts al Marroc, que ha vist com Isco empatava després d’una gran combinació entre Diego Costa, Iniesta i el madridista. De Gea ha evitat el segon de Boutaïb en una jugada que ha nascut en un servei de banda mal defensat pel combinat estatal, i que ha evidenciat la poca seguretat defensiva dels de Hierro. El partit s’ha anat endurint, amb tres grogues pels jugadors del Marroc en menys de deu minuts. Espanya podria haver marxat amb més avantatge al marcador, sobretot gràcies a una claríssima ocasió de Costa que, en l’últim minut de l’afegit, no ha rematat bé una gran centrada d’Iniesta.

En la segona part, Espanya no estava còmode i Ramos ha rebutjat tan malament una ocasió de Marroc que ha estavellat la pilota al travesser de De Gea, posant la por al cos dels aficionats de la roja. En el 60’, Isco ha tingut molt a prop el segon gol d’Espanya, però Saïss ha tret sota pals una rematada de cap del malagueny, que ha estat el millor del partit. La pilota era d’Espanya però els de Hierro han estat molt imprecisos en atac, sense convertir les poques ocasions que creaven. En el 81’, En-Nesyri ha rematat de cap un córner servit per Fajr i ha batut De Gea, i s’ha tornat a avançar en el marcador. El resultat classificava Espanya, però la roja estava perduda pel camp, sense idees.

Un gol d’Aspas, pel qual l’àrbitre ha necessitat consultar el VAR, ha donat l’empat a Espanya en el temps afegit.

En l’altre partit del grup B, Portugal ha empatat a un contra Iran. La primera part no ha tingut clares ocasions per a cap de les dues seleccions, conscients del què es jugaven. Poques ocasions i només un gol, però un gol que serà un dels millors de la competició. I és que els de Fernando Santos s’ha avançat amb un gran gol de Quaresma, que ha xutat des de la frontal i ha fet inútil l’estirada del porter Beiranvand.

Després de la represa, Cristiano Ronaldo ha desaprofitat un penal xiulat gràcies al VAR que podria haver donar la tranquil·litat als portuguesos davant Iran, que no posava en gaires problemes a Rui Patricio. Iran buscava l’empat, i l’ha tingut Ghoddos poc després d’entrar al camp, però la pilota ha sortit fregant el pal. Ronaldo s’ha jugat l’expulsió amb una agressió a rival, però el madridista només ha vist la targeta groga. En el temps afegit, Ansarifard ha empatat des del punt de penal.

Espanya s’enfrontarà a l’amfitriona Rússia en els vuitens, mentre que Portugal se les veurà amb l’Uruguai de Luis Suárez i Christian Stuani.