Internacional

Portugal passa, però es deixa el primer lloc

Grup B. Els lusitans, líders fins al descompte, cauen a la segona posició en un final boig en què Iran i Espanya empaten al mateix temps i mitjançant el VAR

El que estava sent un partit dolent va passar a ser una bogeria en el descompte, quan un gol d’Iran, des del punt de penal, i un altre d’Espanya, anul·lat primerament però després validat pel VAR, van provocar que Portugal perdés el primer lloc. I encara gràcies, ja que tot seguit Taremi va estar a punt de marcar el 2-1, que hauria fet que Iran s’hagués qualificat.

Tot i necessitar vèncer, l’equip de Queiroz va ser fidel al llibret que l’ha dut tan lluny, el d’una defensa tancada, per sortir al contraatac en cada recuperació. I malgrat que en l’inici el nerviosisme del seu porter el va aprofitar Portugal per generar perill, amb un xut centrat de Cristiano (3’) i un altre alt de William Carvalho (9’), el cert és que la tàctica de Queiroz va donar resultat, ja que a partir del quart d’hora el joc de Portugal es va embussar, mentre que l’Iran, tot i que tímidament, es va començar a acostar a Rui Patricio. L’ocasió més clara va arribar en una falta lateral que Ezatolahi va rematar a les mans del porter (34’). En aquesta situació, Portugal només podia marcar en una genialitat, i aquesta es va produir tot just abans del descans, en un espectacular xut de Quaresma amb l’exterior del peu des del vèrtex de l’àrea que va entrar per tot l’escaire.

Un final espectacular

I el partit podria haver quedat sentenciat tot just començar el segon temps, en què l’àrbitre, després de revisar el VAR, va considerar com a penal una caiguda de Cristiano dins de l’àrea. El madridista, però, va veure com Beiranvand li endevinada les intencions, una errada que va donar oxigen a Iran, que va donar una passada endavant en busca de l’empat, però sense profunditat. Amb l’1-1 en el partit d’Espanya, a Portugal li valia el 0-1 per ser primera, tot i que una diana dels de Hierro l’obligava a fer-ne un altre, una situació que va fer dubtar als lusitans, que van decidir mantenir el resultat, i més quan el Marroc es va avançar. I és clar, finalment Iran es va veure obligat a estirar-se buscant la remuntada. I la primera gran ocasió dels de Queiroz va arribar en un potent xut ras de Ghoodos des de la frontal que va sortir a prop del pal (72’), una oportunitat, però, que només va ser un miratge, ja que amb l’ensurt Portugal va baixar el ritme i es va dedicar a fer llargues possessions. Tot i l’excel·lent situació, va semblar que Cristiano no va acabar de pair la seva errada, ja que en una pilota dividida es va jugar l’expulsió en agredir un rival, una acció que l’àrbitre, després de consultar el VAR, va resoldre amb una groga.

I quan semblava que tot estava decidit, en el minut 93 Cédric va fer un penal absurd en tocar la pilota amb les mans, permetent que Ansarifard fes l’1-1. I tot seguit, Taremi va tenir a les seves botes el gol del miracle, però el seu xut es va estavellar al lateral de la xarxa. Portugal s’havia salvat. No li va quedar més remei que conformar-se amb el segon lloc.

ERRÀTIC

Cristiano, molt apagat, falla un penal i es juga l’expulsió amb una agressió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)