Internacional

Nigèria no està per regals

Grup B. El tècnic del conjunt africà, Gernot Rohr, reconeix l’admiració que senten per Leo Messi, però aclareix que en el futbol “no hi ha caritat”

Nigèria està disposada a assumir el rol de dolenta de la pel·lícula i a apagar, qui sap si per última vegada, la flama mundialista de Leo Messi. L’Argentina, després d’un empat en l’estrena i una dolorosa derrota contra Croàcia, gastarà la seva darrera bala intentant doblegar el conjunt africà i assolir una plaça en els vuitens de final a la desesperada. Sempre que, això sí, la seva victòria sigui per un gol més que un hipotètic triomf islandès o, directament, que Luka Modric compleixi amb la seva promesa i els croats barrin el pas als vikings. “Intentarem que sigui l’últim partit de Messi”, va exclamar de manera directa i sense pal·liatius el defensa nigerià Bryan Idowu. Més subtil va ser el seu seleccionador, Gernot Rohr, afectuós amb el 10 argentí, però recordant al món del futbol que Nigèria també juga per la classificació. “A Messi l’admirem, com tothom, però en el futbol no hi ha caritat, no existeix la pietat”, va explicar el preparador alemany, que tindrà en Ahmed Musa, autor dels dos gols contra Islàndia, la seva principal arma ofensiva. L’atacant del CSKA de Moscou, a més, ja va fer un doblet fa quatre anys en un dels quatre precedents entre les dues seleccions en un mundial, si bé en tots (1994, 2002, 2010 i 2014) el triomf va ser albiceleste.

Avui a Sant Petersburg, però, l’adrenalina es dispararà especialment en un duel a cara o creu. “Hem de jugar amb el cor”, proclamava ahir Jorge Sampaoli, que tornarà a introduir diversos canvis, amb la previsible entrada de Franco Armani i un retorn a la defensa de quatre per intentar rescatar el país d’un dels pitjors daltabaixos futbolístics de la seva història.

Els horitzons d’Islàndia

Cada pas que avança, el petit país escandinau descobreix un nou món. En la seva primera presència mundialista, Islàndia ha arribat a la tercera jornada amb possibilitats d’arribar als vuitens de final, una fita que trencaria un nou sostre per a un país que acaba d’aterrar a l’elit del futbol. “Si passem, serà l’èxit més gran en la història del nostre futbol”, va assegurar ahir Heimir Hallgrimsson, un concepte que ha reiterat en diverses ocasions en els últims precedents. Els islandesos hauran de donar bona fe de la sòlida Croàcia, que, ja classificada, i malgrat que Modric va assegurar que els argentins podien estar tranquils, que sortirien a totes, farà descansar tots els jugadors que tenen targetes grogues (Rakitic, Mandzukic, Rebic i Vrsaljko). M’agradaria ser primer de grup, però també hem de pensar en altres coses”, va avançar Zlatko Dalic.

LES FRASES

A Messi tothom l’estima, però avui el tindrem al davant i volem aprofitar els dubtes de l’Argentina
Gernot Rohr
Seleccionador de nigèria
Volem ser primers, però hem de pensar també en altres coses; els amonestats no jugaran
Zlatko Dalic
Seleccionador de CROÀCIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)