Internacional

França i Dinamarca, a vuitens amb un empat

Grup C. Els de Deschamps passen com a primers de grup i els escandinaus, com a segons; Perú ha guanyat a Austràlia en un triomf mundialista 40 anys després de l’últim

França i Dinamarca seran als vuitens de final del mundial després de signar un empat a zero que ha beneficiat a ambdues sleeccions en un partit en què han pres menys riscos dels esperats. La primera part ha estat molt igualada però cap dels dos equips ha buscat amb insistència el gol per evitar córrer riscos, consciens, sobretot els danesos, de que l’empat els donaria el passi a vuitens. Els nòrdics ha tingut dues ocasions de Braithwaite que no ha sabut aprofitar, i a poc a poc França, que ha sortit amb un equip molt suplent, s’ha fet amb el control del matx, combinant i esperant els espais danesos. Els de Deschamps dominaven però no s’acostaven a la porteria d’Schmeichel: Dembelé, Griezmann, Giroud… Els tres ho han intentat però el porter danès o la falta de punteria han evitat que es trenqués l’empat.

Després del descans, amb la victòria momentania de Perú sobre Australia, Dinamarca s’assegurava el pas a vuitens i ha decidit prémer l’accelerador i anar a buscar el gol que el situés líder de grup. Eriksen ho ha intentat de falta, però Fekir també podria haver avançat França. Al final, empat a zero que classifica França com a primera i Dinamarca, com a segona.

En l’altre partit del grup, Perú s’ha imposat per 0-2 a Austràlia, gràcies als gols de Carrillo i Guerrero. El primer ha arribat en el minut 17 amb un gran xut de Carrillo i ha suposat el primer gol de la selecció sud-americana en un mundial després de 36 anys. La diana ha animat als jugadors peruans, que s’han apropat amb perill a la porteria de Ryan. Austràlia, veient que es quedava fora dels vuitens, ho buscat l’empat, però Perú ha estat superior. En la represa, Pablo Guerrero ha rematat una assistència de Cueva per sota les cames d’un rival i ha marcat el 0-2 que deixava fora els australians i, malgrat l’eliminació, feia feliços a l’afició i els jugadors de Perú, que ha guanyat un partit del mundial després de 40 anys. Austràlia s’ha acostat amb cert perill a Gallese, però no han pogut batre el porter peruà.