Internacional

Ni Mèxic ho té resolt

Grup F. Amb sis punts, la ‘Tri’ és la que millor ho té per accedir als vuitens, mentre que Alemanya i Suècia, amb tres, també se la juguen

L’última jornada del grup F es resol aquesta tarda (16:00 h) amb les dues places per als vuitens per decidir. Fins i tot Corea del Sud, que no suma cap punt, manté una petita possibilitat, mentre que Mèxic, que els ha guanyat tots sis, encara no té el bitllet assegurat. Els de Juan Carlos Osorio, però, són els que parteixen amb més garanties, ja que un empat contra Suècia els serveix per assegurar el primer lloc del grup. Pel que fa a Alemanya i Suècia –tots dos amb 3 punts– necessiten guanyar per tenir les màximes aspiracions de ser a vuitens i no acomiadar-se del mundial tot just en la primera fase, un fet que no succeeix des de fa 80 anys (1938).

Els de Joachim Löw ja van tenir una final anticipada dissabte passat, quan un gol de Toni Kroos en el temps afegit (95’) va permetre derrotar Suècia (2-1) i evitar l’eliminació matemàtica. Avui, sobre la gespa del Kazan Arena, topen amb Corea del Sud, en principi el rival més assequible del grup, però amb alguns condicionants. El principal és la baixa per sanció de Jerome Boateng, que va ser expulsat per doble amonestació contra Suècia. Com a compensació, Löw recupera un altre central, Mats Hummels, un cop ja s’ha recuperat de les molèsties al coll que li van impedir disputar l’últim partit. També és probable que Khedira retorni al doble pivot, ja que Sebastian Rudy es fracturés el nas dissabte. “Tot i que sabrem quin serà el marcador entre Mèxic i Suècia i això ens permetria reaccionar, el que nosaltres hem de fer és centrar-nos a guanyar. Hem de marcar dos goles més que el contrari per ser a vuitens”, va comentar ahir Löw.

Pel que fa al seu homòleg a la selecció mexicana, Juan Carlos Osorio, aquest preveu un duel contra Suècia “molt difícil, però també una gran oportunitat de competir i tractar de fer un gran joc.” En aquest sentit, no es planteja canviar l’estil de joc malgrat que un empat ja atorgaria el primer lloc al combinat tricolor: “Una de las virtuts més destacades dels mexicans és que són valents i que sempre surten a guanyar els tres punts.”

D’aquesta manera no s’esperen canvis substancials en l’onze respecte als duels de les dues jornades anteriors. Per als suecs, la millor combinació possible seria guanyar i esperar una ensopegada d’Alemanya. “Tenim més a guanyar que a perdre. Tenim al davant una oportunitat i no tenim cap més opció que guanyar”, va concloure el preparador suec, Janne Andersson.

LES FRASES

El que hem de fer és centrar-nos a guanyar. Hem de marcar dos gols més que el contrari
Joachim Löw
SELECCIONADOR ALEMANY
Sempre sortim a jugar amb valentia i no pensem diferent. Anirem a buscar els tres punts
Juan Carlos Osorio
SELECCIONADOR MEXICÀ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)