Internacional

Argentina fa la feina i es classifica per als vuitens; Croàcia, primera de grup

Grup D. L’albiceleste jugarà contra França, i Croàcia, contra Dinamarca

Argentina ha arreglat el què semblava impossible i ha aconseguit la classificació per als vuitens de final del mundial de Rússia després de guanyar contra una Nigèria que ha estat molts minuts a la següent ronda de la competició, però que ha acabat sucumbint contra la subcampiona del món. La derrota d’Islàndia contra Croàcia ha facilitat les coses per a l’equip de Leo Messi, que avui s’ha trobat més còmode sobre la gespa.

En el minut 14, la connexió que tanta gent reclamava des de feia dies entre Ever Banega i Leo Messi ha donat el seu primer fruit. Una passada en profunditat del sevillista cap al blaugrana ha permès al millor del món obrir la llauna contra Nigèria marcant el gol 100 del mundial i donar ales a l’equip de Sampaoli. Argentina dominava, i Higuaín primer i, sobretot, Messi podrien haver fet el segon al voltant del minut 30. El porter ha anul·lat la jugada del Pipita mentre que el 10 argentí ha estavellat la pilota al pal en un xut de falta. Argentina ha dominat a plaer el tram final de la primera part, però un penal de Mascherano sobre Balogun en la sortida d’un córner ha permès a Nigèria empatar des dels 11 metres. Victor Moses ha enganyat Armani, que debutava en un mundial, i ha situat l’1-1 que classificava els africans per als vuitens i deixava fora l’albiceleste. Nigèria s’ha crescut i ha buscat el segon gol amb ganes, però l’entrada de Pavón a les files sud-americanes ha millorat el rendiment dels de Sampaoli.Tot i la millora argentina, Ighalo desaprofitat una bona ocasió per empatar en una jugada en què ha demanat penal de Rojo per mans, però l’àrbitre ha considerat que eren involuntàries.

Corria el temps i Argentina estava a l’abisme, i Higuaín ha pedonat. El davanter ha rematat sol una jugada col·lectiva d’Argentina però ha enviat la pilota als núvols. Els últims minuts, d’anada i vinguda. Armani ha salvat el gol d’Ighalo amb la cuixa en el 83’ i Moses ha enviat una pilota fora però molt ajustada al pal, però Argentina no volia dir adeu al mundial. En el minut 86, una jugada llarga de l’albiceleste l’ha acabat Rojo amb una rematada des de més enllà del punt de penal que ha donat la classificació als homes de Sampaoli.

En l’altre partit del grup, una Croàcia farcida de suplents ha guanyat a Islàndia, que ha quedat fora del mundial. La selecció escandinava tenia molt més en joc que el seu rival i ha quedat pal·lès a la gespa, amb jugades de més perill. L’ocasió més clara dels islandesos en la primera part ha estat un xut des de fora l’àrea de Finnbogason que ha sortit fregant el pal. I en el temps afegit, Kalinic ha evitat la diana de Gunnarssooon, que hauria posat per davant a Islàndia. En la segona part, ha estat Croàcia qui s’ha posat per davant amb un gran gol de Badelj. Islàndia no ha deixat d’intentar-ho, i ha aconseguit el premi després que Sigurdsson transformés un penal assenyalat per mans de Lovren. Islàndia no es rendia i sabia que un gol els classificava, però quan el partit ja moria, Perisic ha fet l’1-2 que ha donat la primera posició del grup D a la Croàcia del blaugrana Ivan Rakitic, que ha jugat els últims minuts.

Argentina s’enfrontarà als vuitens de final contra França mentre que Croàcia jugarà contra Dinamarca.