Més futbol

El Brasil, al límit en un grup obert

Grup E. La ‘canarinha’ està obligada a puntuar per no caure eliminada contra una Sèrbia que també busca els vuitens. D’altra banda, Suïssa, en fa prou amb un empat amb la desterrada Costa Rica

El Brasil, una de les grans candidates al títol, està al límit i se la juga; la pentacampiona necessita puntuar aquesta nit contra Sèrbia per no caure eliminada. Amb un punt en farien prou, els homes dirigits per Tite, per certificar la seva presència en els vuitens de final. Davant seu, però, tindran un combinat serbi que esgotarà totes les possibilitats i que amb una victòria també es classificaria.

“L’equip està preparat per als partits importants”, va indicar en la prèvia l’entrenador del Brasil ahir, que ha vist com el seu conjunt ha tingut dificultats en els dos partits del mundial. En el primer va empatar amb Suïssa i en el segon va guanyar Costa Rica amb dues dianes passat el minut 90. “Hi ha moments de gel, de calma, de lucidesa, de mantenir el patró. I marcar un gol en el minut 91 de la manera com l’equip està acostumat a jugar és mantenir el patró”, va explicar Tite fent al·lusió al gol de Coutinho contra els ticos en un últim matx en què Neymar va acabar veient porteria al final. En aquest sentit, tot i que l’atacant del París Saint-Germain va marcar, encara és lluny de la seva millor versió, i continua preocupant al Brasil. “Amb un partit més és possible que arribi a la seva plenitud”, va indicar el seleccionador de la canarinha, que va intentar treure-li pressió: “No m’agrada que se li doni una responsabilitat excessiva perquè cadascú de nosaltres en té una, de responsabilitat. El conjunt és el que resol.”

A l’altre bàndol, Sèrbia té clar la transcendència de l’enfrontament i les paraules del seu entrenador, Mladen Krstajic, ho reflecteixen. “Aquest partit ho és tot”, va dir el seleccionador, que va afegir que veu l’equip “preparat i amb bon esperit”. “Volem mostrar el nostre caràcter”, va expressar.

No s’esperen canvis en cap dels dos combinats. En el Brasil, Tite va confirmar els onze de l’últim duel, i per tant continuarà insistint amb la fórmula Gabriel Jesús, Willian, Neymar i Coutinho. El braçal de capità, que ja han dut Marcelo i Thiago Silva durant el torneig, el lluirà avui Miranda.

L’orgull ‘tico’

En l’altre partit del grup, Suïssa buscarà també la classificació. El combinat orientat per Vladimir Petkovic necessita un punt per segellar-la contra una Costa Rica que ha perdut els seus dos partits i que ja està eliminada. “No és un rival fàcil, ve amb orgull. No vol marxar cap a casa amb zero punts, i pe r això està sota pressió”, va manifestar Petkovic. El seu homòleg a la banqueta costa-riquenya, Óscar Ramírez, li va donar la raó: “Serà un partit important. Ells han de puntuar i nosaltres hem de salvar el mundial.”

LES FRASES

No m’agrada que a Neymar se li doni una responsabilitat excessiva. El conjunt és el que resol
Tite
SELECCIONADOR DEL BRASIL
Aquest partit ho és tot. L’equip està preparat i amb bon esperit. Volem mostrar el caràcter
Mladen Krstajic
SELECCIONADOR DE SÈRBIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)