Internacional

Croàcia completa el ple

Grup D. El combinat balcànic, amb la segona unitat i gràcies a un gol en l’últim minut de Perisic, va derrotar Islàndia, que va somiar gairebé fins al final amb passar

Ja amb la classificació per als vuitens de final a la butxaca, el seleccionador croat, Zlatko Dalic, va preferir evitar riscos i va reservar la majoria de les seves peces clau. Només dos jugadors de fet, Modric i Perisic, van repetir titularitat respecte al duel contra l’Argentina. Tot i això i enfrontar-se a Islàndia, que guanyant tenia moltes possibilitats de passar –amb el resultat de l’Argentina-Nigèria ho hauria fet–, Croàcia va tornar a mostrar la cara sòlida i eficient que ofereix des que va començar el mundial i va tornar a vèncer, i va completar així el ple de 9 punts. De moment, l’Uruguai és l’únic que també ho ha aconseguit.

L’empat li assegurava a Croàcia quedar primera de grup –per no ser-ho, la derrota s’hauria hagut de combinar amb una golejada de Nigèria– i va sortir al camp a arriscar poc i sense forçar la màquina, però amb la competitivitat de sempre i intentant controlar el partit. Per la seva part, Islàndia, conscient dels seus recursos, no va variar gaire el plantejament defensiu que la caracteritza, tot i que obligada a guanyar, a poc a poc va anar fent un pas endavant. I hauria pogut avançar-se en fins a tres ocasions, poc abans del descans. El xut de Finbogasson però, va sortir fregant el pal i després va ser Kalinic el que va aparèixer per frustrar els intents de Bjarnason i Gunnarsson.

L’havia tingut Islàndia, que havia trigat a creure-s’ho i havia topat amb la seva falta d’efectivitat, i va pagar car aquest perdó, ja que en el 8’ del segon temps va arribar el gol de Croàcia. L’autor va ser Badelj, que poc abans ja havia enviat una pilota al travesser. Ja sense res a perdre, els islandesos no es van rendir i es van avocar a l’atac, però altre cop van fallar en els últims metres. Quan no va aparèixer el travesser a més –com en un xut d’Ingason– ho va tornar a fer Kalinic. Fruit de la insistència, va arribar el penal per mans de Lovren, que havia entrat feia poc. Gylfi Sigurdson, que havia fallat des dels 11 metres contra Nigèria, no ho va fer aquest cop, i va empatar quan encara quedava un quart d’hora, més l’afegit, per al final, amb l’Argentina i Nigèria empatant a més de 1.500 quilòmetres de Rostov.

Només li feia falta un gol més als nòrdics, i el van buscar de totes les maneres possibles, fins que Perisic, ja en el 90’ i aprofitant una pèrdua al mig del camp, va batre Halldorsson amb una canonada dins l’àrea, i va posar fi així al somni d’Islàndia, que diu adeu al seu primer mundial amb el cap ben alt i amb el que els seus poc més de 300.000 habitants poden estar orgullosos. A Croàcia, ja l’espera Dinamarca en els vuitens.

FIABILITAT MÀXIMA

Tot i els 9 canvis en l’onze, Croàcia va tornar a ser un bloc sòlid. A vuitens, l’espera Dinamarca

AMB EL CAP ALT

Islàndia, amb les seves armes, no es va rendir en cap moment però va perdonar en atac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)