Internacional

Anglaterra i Bèlgica es posen davant del mirall

Grup G. Amb la classificació garantida, els de Southgate i Bob Martínez avaluaran avui el seu potencial real després dels dos tràmits anteriors

Anglaterra i Bèlgica s’avaluen entre elles. Dues eternes candidates, abonades a generar sempre grans expectatives abans d’una gran cita, avui cara a cara a Kaliningrad (20 h). En joc, únicament, decidir qui serà primera de grup i qui accedirà als vuitens com a segona. Sense l’al·licient de la classificació en disputa, el partit representa un bon termòmetre per avaluar el potencial real de l’una i de l’altra després del doble tràmit afrontat per anglesos i belgues en les dues primeres jornades d’aquest grup G. El combinat de Gareth Southgate va patir certament més del previst contra Tunísia en el debut, però contra Panamà es va exhibir en el que fins ara ha estat la golejada més àmplia d’aquest mundial (6-1). Mentre que l’equip de Bob Martínez ha enamorat tant contra els tunisians (5-2) com en l’estrena contra els d’Hernán Gómez (3-0). Anglaterra i Bèlgica arriben a la cita empatades absolutament a tot: 6 punts, 8 gols a favor i 2 en contra. Totes dues es posen avui davant del mirall.

Major sentit té encara l’efecte mirall en el cas d’Anglaterra. Eden Hazard, Lukaku, De Bruyne, Courtois, Mignolet, Kompany, Chadli, Moussa Dembélé, Vertonghen, Alderweireld, Fellaini... la llista d’internacionals belgues que juguen en la Premier League és llarga. L’aficionat anglès coneix a la perfecció el talent dels diables vermells. Anglaterra està avisada.

Aquest serà el tercer cop que s’enfrontaran en una copa del món. Lluny queden ara els precedents de Suïssa 54 (4-4) i Itàlia 90 (1-0 a vuitens per als anglesos, amb gol de David Platt en la pròrroga).

Southgate introduirà alguns canvis. Ahir va confirmar per exemple l’entrada d’Eric Dier. També hi haurà novetats en l’equip de Bob Martínez. El gran dubte és la presència o no de Lukaku en punta. El davanter del United arrossega molèsties al turmell –s’ha perdut algun entrenament aquesta setmana– i si no juga seria Batshuayi qui actuaria com a referència. Vertonghen, De Bruyne i Meunier, tots amb targeta groga, també podrien entrar en les rotacions.

En l’altre partit del grup, del tot intranscendent, Nabil Maaloul podria fer jugar sota els pals Ayman Mathlouli (33 anys). Seria el tercer porter en tres partits.

LES FRASES

Aquest mundial està sent excitant. És increïble l’eliminació d’Alemanya. Queda clar que no es pot donar res per fet
Gareth Southgate
seleccionador anglès
No em sorprèn l’efectivitat de Kane [5 gols]. Tothom el coneix. Està a un gran nivell
Eric Dier
futbolista D’anglaterra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)