Internacional

Duel a tres amb tot obert

Grup H. El Japó, que juga contra l’eliminada Polònia, i Colòmbia i el Senegal, que s’enfronten, depenen d’elles mateixes per classificar-se

Les darreres jornades de pràcticament tots els grups del mundial de Rússia han estat autèntics espectacles d’emoció, amb els equips classificats canviant en qüestió de segons, i tot fa pensar que això també s’esdevindrà en el grup H, en el qual la sola cosa segura és que Polònia se n’anirà cap a casa. El Japó, el Senegal i Colòmbia, en canvi, tenen intactes les seves possibilitats, i la principal demostració n’és que totes tres seleccions disputaran els vuitens de final si guanyen el seu partit. Qui ho té aparentment més fàcil és el Japó, l’actual líder, que s’enfronta contra una Polònia que només es jugarà l’honor de mirar de tornar a casa amb algun punt guanyat. La selecció asiàtica s’assegurarà el primer lloc si guanya i si veu dues grogues menys que el Senegal. Fins i tot li valdria la derrota si en l’altre partit del grup s’imposa Colòmbia. Akira Nishino, el seleccionador nipó, però, no s’en refia gens, de Polònia, que considera un rival molt més potent del que indica la seva posició en la taula classificatòria. “Els partits de consolació no existeixen i estic segur que Polònia sortirà a totes, a guanyar. Ells, a més, tenen Lewandowski, un davanter del màxim nivell, que voldrà anar-se’n del mundial amb algun gol”, va afirmar ahir Nishino, que mantindrà l’onze que tan bons resultats li ha donat en el torneig.

Uns setzens de final

Més dramàtic s’intueix el Senegal-Colòmbia, perquè és el partit del qual aparentment sortirà l’equip que acompanyarà Polònia en la tristor de l’eliminació. Al Senegal, que té un punt més que Colòmbia, li val l’empat per classificar-se per als vuitens de final, mentre que l’equip cafeter no té més remei que guanyar el partit, fet que l’obligarà a prendre la iniciativa en el joc. “El Senegal ha jugat molt bé els dos primers partit del mundial, amb molta intensitat i capacitat competitiva”, va admetre ahir José Pékerman, el seleccionador de Colòmbia, que substituirà el lesionat Abel Aguilar per Carlos Sánchez, que es va perdre el partit contra Polònia per sanció. La resta de l’onze, en canvi, serà el mateix del darrer partit dels cafeters, amb Yerry Mina i Davinson Sánchez en l’eix defensiu i amb James Rodríguez i Quintero en la creació. El Senegal, per la seva part, haurà de millorar en l’aspecte defensiu, el seu taló d’Aquil·les, i de nou confiarà en la velocitat i la potència dels seus davanters per mirar de posar en problemes Ospina. S’albira una tarda d’emocions ben fortes.

LES FRASES

No ens passa pel cap quedar eliminats. El Senegal ha jugat molt bé els dos primers partits
José Pékerman
SELECCIONADOR de colòmbia
Hem d’anar a totes. Segur que Polònia voldrà guanyar i Lewandowski, marcar gols
Akira Nishino
SELECCIONADOR del japó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)