Internacional

Brasil, primera de grup sense patiments, i Suïssa, segona

Grup E. Els de Tite s’enfrontaran a Mèxic i els helvètics, a Suècia, en la ronda de vuitens de final

Brasil i Suïssa seran als vuitens de final després de posar punt i final al grup E. La canarinha s’ha imposat per 0-2 a Sèrbia i serà primera de grup, mentre que Suïsa es classifica com a segona després d’empatar a dos contra Costa Rica. Brasil jugarà contra Mèxic i Suïssa, contra Suècia.

La canarinha ha hagut de fer el primer canvi molt aviat per la lesió de Marcelo, substituït per Filipe Luis. Neymar i Gabriel Jesus han tingut el gol molt a prop, però ha estat Paulinho qui, en el minut 36, ha obert la llauna. El blaugrana ha rebut una assistència pel centre de l’atac del seu company al Barça Coutinho i, amb una gran definició, ha superat el porter Stojkovic. Sèrbia buscava el gol però Brasil estava molt més còmode sobre la gespa, i podria haver marxat al descans amb un avantatge més gran però el xut de Neymar a prop del descans ha sortit fregant el pal. En la segona part, Sèrbia ha insistit en la cerca del gol, sobretot amb dues ocasions de Mitrovic i de Tadic, però Thiago Silva, en el 67’, ha rematat de cap un córner picat per Neymar i ha posat el 0-2 en el marcador, anul·lant qualsevol reacció dels balcànics. La diana del defensa del PSG ha estat un cop difícil d’encaixar per a Sèrbia, i en canvi ha donat ales a Brasil, que a partir d’aquí ha dominat amb més convicció. Neymar ha tingut un parell d’ocasions en el tram final però el resultat ja no sha mogut.

Suïssa i Costa Rica han protagonitzat un inici de partit amb moltes anades i vingudes en què qualsevol dels dos hauria pogut avançar-se. Els sud-americans han tingut més perill, sobretot amb Campbell i Colindres, i fins i tot ha enviat una pilota al travesser, però ha estat Dzemaili qui ha desfet l’empat inicial en el minut 31. El gol ha donat ales als helvètics, que s’han apropat a Keylor Navas, mentre que ha deixat tocat al combinat tico. Després de la represa, l’intercanvi de cops ha continuat però ha estat, aquesta vegada, Costa Rica qui n’ha sortit guanyant. Watson ha empatat amb una rematada de cap en la sortida d’un córner i ha marcat el primer gol de la selecció sud-americana en el mundial. Suïssa ha buscat la victòria amb insistència i Drmic ha enviat una pilota al travesser en el 77’, però no ha errat onze minuts després, quan ha rematat de primeres una centrada des de la dreta. Costa Rica ha vist molt a prop un possible empat però l’àrbitre, després de consultar el VAR, no ha assenyalat un primer penal a l’àrea de Suïssa, però sí el segon, ja en el temps afegit, sobre Campbell. Bryan Ruiz ha transformat el penal que ha donat el primer i únic punt en la seva participació en el mundial.