Internacional

Suïssa es manté invicta i dona per bo el segon lloc

Grup E. La selecció de Vladímir Petkovic anirà a la part teòricament fàcil del quadre. A vuitens de final els espera Suècia, campiona del grup F

Suïssa no arriba a uns quarts de final des del mundial del 54 [n’era amfitriona]. Si bé és cert que aleshores la copa del món tenia menys equips participants i no tenia fase de vuitens, aquell és encara avui el seu sostre en una gran cita mundialista. Ara aspira a igualar almenys aquella marca. Per fer-ho ja sap que haurà de superar Suècia en la pròxima eliminatòria de vuitens. Cara a cara interessant entre dos equips que van haver de jugar la repesca el mes de novembre, però que han acabat superant la fase de grups per mèrits propis. Suècia ha deixat molts cadàvers pel camí (Holanda, Itàlia i Alemanya), però Suïssa també arriba bé a la cita. Classificada com a segona del grup E al darrere del Brasil i, a diferència dels nòrdics, sense haver perdut cap partit en la lligueta.

Ahir, contra una Costa Rica ja eliminada, a Suïssa li servia l’empat i fins i tot li hauria valgut la derrota perquè Sèrbia no va poder puntuar contra el Brasil. Segurament va ser el partit menys lluït de Suïssa en el que s’ha vist de mundial i les targetes a Lichtsteiner i Schär són un peatge altíssim a pagar. Tots dos es perdran el transcendental partit contra els suecs per acumulació de grogues.

Sommer va ser un dels noms propis del partit. Partidàs del porter del Borussia Mönchengladbach, amb dosi d’infortuni al final. El definitiu 2-2 encaixat en el minut 93 va ser còmic. El penal executat per Bryan Ruiz va estavellar-se al travesser i el rebot va tocar al clatell de Sommer i va anar cap a dins. Un dels gols tontos d’aquest mundial. L’acció, però, no embruta l’enorme actuació del porter suís. Va ser el millor del seu equip. Fins a tres grans intervencions en els primers vint minuts davant rematades de Campbell (4’), Celso Borges (5’) i Bryan Oviedo (19’). I és que Costa Rica va jugar el seu millor partit en aquest mundial. Les novetats introduïdes per Óscar Ramírez en atac van donar aire fresc als centreamericans.

Colindres va estavellar una pilota al travesser en el minut 9. Suïssa estava grogui però llavors va aparèixer Embolo per elevar-se dins l’àrea i deixar una pilota morta dins l’àrea per a Dzemaili que va afusellar a Keylor Navas. Massa premi. El central Waston va empatar a la sortida d’un córner amb una excel·lent rematada de cap. Costa Rica va castigar a pilota aturada i mereixia aquest gol. També l’empat final segurament va ser just. El penal transformat amb suspens en el temps afegit va ser un just premi per a Costa Rica, que havia vist com en el minut 88 Suïssa s’havia avançat de nou en el marcador amb un bon gol de Drmic, a centrada de Zakaria.

Vladímir Petkovic té feina per preparar el partit contra Suècia. Primer trobar relleu per a Lichtsteiner i Schär, i després decidir qui posa en punta. Seferovic, Gavranovic i Drmic. Tres noms per a un lloc. Embolo es va guanyar ahir una plaça.