Internacional

Colòmbia i Japó, a vuitens

Grup H. La selecció sud-americana ha guanyat Senegal i passa com a primera, mentre que el combinat nipó ha estat segon de grup tot i perdre contra Polònia

Colòmbia i Japó s’han classificat per als vuitens de final del mundial de Rússia com a primera i segona de grup respectivament. La selecció cafetera ha guanyat a Senegal per 0-1 amb gol de Yerri Mina i mentre que Japó ha perdut per 0-1 contra una Polònia ja eliminada també ha aconseguit superar la fase de grups.

Colòmbia tenia la pressió d’haver de guanyar i ha dominat d’inici. La primera aproximació amb perill ha estat una falta a Falcao a la frontal en el minut 11. Quinteros ha tret una rosca, obligant el porter africà a desviar la pilota. Cinc minuts més tard, Davinson Sánchez ha fet caure Sadio Mané a l’àrea i el col·legiat ha xiulat penal. El VAR l’ha obligat a rectificar. Els sud-americans han acusat el cop, amb dubtes en la construcció i permetent un parell d’arribades dels africans. El panorama ha empitjorat amb la lesió de James Rodríguez, que ha demanat el canvi a la mitja hora.

Després de la represa, Colòmbia ha pogut avançar-se amb ocasions de Muriel i Falcao, però ha estat el blaugrana Yerri Mina qui, en el minut 74, ha obert la llauna. Hio ha fet amb una gran rematada de cap en la sortida d’un córner que, en aquell moment, situava Colòmbia primera de grup. Senegal ha buscat amb insistència un gol que els classifiqués per als vuitens de final, però sense èxit, i han quedat eliminats.

L’altre duel comptava amb l’únic equip sense opcions, Polònia, que se les ha tingut amb Japó. La selecció nipona ha creat més perill, sobretot amb ocasions de Muto, però ha estat Polònia qui ha tingut l’oportunitat més clara. Grosicki ha rematat des del punt de penal una centrada des de la banda i, per mil·límetres, la pilota no ha entrat.

Després de la represa, qui s’ha avançat ha estat Polònia. Ho ha fet amb un gol de Bednarek, que ha aprofitat una errada de la defensa japonesa per fer el 0-1. Japó ha intentar empatar per no haver d’estar pendent de l’altre partit per saber si feia les maletes o no, però ha estat Polòniaqui, a través de Lewandowski i Jedrzejczyk, han pogut ampliar l’avantatge. En els minuts finals, Japó s‘ha dedicat a tocar la pilota, sense necessitat de córrer riscos, només fent passar el temps.