Internacional

1,95 m de pura felicitat

Un gol de cap ple de força de Yerry Mina en el minut 74 catapulta Colòmbia als vuitens com a primera del grup H i deixa el Senegal amb la mel als llavis

Colòmbia ja té nou heroi nacional. Tot el país, rendit als peus de Yerry Mina. Coses del futbol. Desapercebut al Camp Nou, idolatrat a Rússia. En una selecció sobrada de talent, la lògica induiria a pensar que noms com James, Falcao o Cuadrado haurien d’acaparar tots els elogis, però aquest mundial està deixant clar, partit rere partit, que la pilota i la lògica no sempre lliguen. Yerry Mina ha estat en les últimes hores portada a tot Colòmbia. Ell ha acaparat tot el focus mediàtic. Tot el país va cridar ahir el seu gol. També els 25.000 colombians desplaçats al Samara Arena. Un gol que val una classificació per als vuitens de final.

El seu nul protagonisme amb el Barça des de la seva arribada a Barcelona el mes de gener passat van fins i tot fer trontollar les seves possibilitats d’entrar en la llista definitiva de José Pékerman. Les bones actuacions anteriors amb la selecció durant la fase de classificació finalment van fer decidir l’argentí i li van donar el bitllet per al mundial. No va jugar en l’estrena contra el Japó –Murillo va ser el soci de Davinson Sánchez a l’eix–, però ha estat titular en els dos últims partits. Dos partits, dos gols. Contra Polònia ja va ser ell l’encarregat de trencar el 0-0 amb una excel·lent rematada de cap anticipant-se a la sortida amb els punys de Szczesny. I ahir, amb Colòmbia caminant per la corda fluixa, va tornar a aparèixer al cor de l’àrea per catapultar la seva selecció fins al primer lloc del grup H.

Colòmbia va estar a prop del precipici durant una hora. Fins al gol de Polònia en l’altre partit del grup. La desfeta del Japó situava el Senegal i Colòmbia a vuitens amb l’empat. A tots dos els servia el 0-0, però un gol del Japó ho hauria pogut tornar a modificar tot. Si Colòmbia no volia disgustos estava obligada a guanyar, i cosa d’una quart d’hora per al final va aparèixer la figura de Mina. Gegant. 1,95 m de pura felicitat. La carta de la pilota aturada. Senegal estava sent millor, però la pissarra va decidir. Quintero va servir amb precisió un córner des de la dreta de l’atac i Yerry Mina va volar i va connectar una rematada de cap inapel·lable, impossible d’aturar per a Ndiaye. Alegria i eufòria entre els aficionats de la tricolor, i llàgrimes entre els aficionats africans, que veuen com es queden fora dels vuitens per dues targetes grogues. Increïble. El Senegal i el Japó van quedar empatades absolutament a tot. A punts (4) i a gols (4 a favor i 4 en contra). I va ser el factor fair-play qui va exercir de jutge. Les sis targetes grogues vistes pels senegalesos en el torneig per només les quatre vistes pels asiàtics van resultar determinants. Terrible desenllaç per al Senegal. Poc premi per a una selecció que ha deixat bona imatge en el campionat.

La lesió muscular de James en la primera meitat va condicionar clarament les intencions de Colòmbia. El guió i l’estil dels de Pékerman varia del tot si el futbolista del Bayern és sobre la gespa o no hi és. Ja es va veure en els dos partits anteriors. Sense James movent l’equip, les incursions de Cuadrado per banda, la punteria de Quintero i la pilota aturada amb homes com Falcao o Yerry Mina passen a convertir-se en el pla A. I va ser així com va resoldre’s el partit. Però el Senegal no va ser pitjor que Colòmbia. Al contrari. Cada samarreta groga en tenia dues de verdes a sobre. Enorme el desplegament físic dels africans. Però van ser tous a les àrees. Ni van defensar bé l’acció del gol de Yerry Mina ni van tenir encert en la rematada.

Niang i Mané van ser els dos homes més perillosos del Senegal. El davanter del Torino va tenir l’oportunitat més clara per empatar. La seva rematada només dos minuts després del gol de Colòmbia, però, la va aturar bé Ospina. I l’estrella del Liverpool va protagonitzar la jugada polèmica del primer temps. Encara amb 0-0, Mané va caure dins l’àrea en una pugna amb Davinson Sánchez, i el serbi Milorad Mazic va assenyalar el punt de penal. L’acció, però, va ser rectificada després de l’oportuna consulta amb el VAR. Les imatges van deixar clar que Davinson va tocar la pilota.

Amb la classificació garantida, ara els pròxims dies Yerry Mina tornarà a cedir el protagonisme a James. La seva presència en el partit de vuitens, ara mateix, una incògnita.

LA FRASE

Dono gràcies a Déu pel gol. Ara toca continuar treballant i sobretot disfrutar
Yerry Mina
jugador colombià

YERRY, DECISIU

El central blaugrana va ser determinant i ja suma dos gols en aquest mundial

CLAU EL ‘FAIR-PLAY’

El Senegal queda fora per haver vist dues targetes grogues més (6) que el Japó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)