Internacional

Januzaj situa Bèlgica en la part complicada del quadre i deixa Anglaterra segona de grup

Grup G. La victòria dels homes de Bob Martínez els classifica com a primers de grup i jugaran contra Japó, mentre que els anglesos, segons, s’enfrontaran a Colòmbia

La Bèlgica del català Bob Martínez ha guanyat a Anglaterra per 0-1 gràcies a un solitari gol de Januzaj en l’inici de la segona meitat, i jugarà els vuitens de final contra Japó, mentre que Anglaterra se les veurà amb Colòmbia en la propera ronda.

La victòria situava el guanyador per la banda, a priori, complicada del quadre i tot feia pensar que les dues seleccions sortirien a especular. De fet, els dos entrenadors han format onzes bastant suplents, i al partit li ha mancat la tensió competitiva habitual en un mundial. Tot i així, uns i altres han tingut algunes ocasions per desfer l’empat. Tielemans i Batshuayi han tingut ocasions per avançar l’equip que dirigeix el català Bob Martínez, i Anglaterra també s’ha acostat a Courtois amb cert perill. Una centrada d’Alexander-Arnold que s’ha passejat per l’àrea i una rematada de cap de Loftus-Cheek han estat les jugades més perilloses dels anglesos. Amb el pas dels minuts, Bèlgica s’ha dedicat, quan tenia la pilota, a tocar-la en el seu camp, fet que ha provocat els xiulets del públic, que reclamava un joc més actiu.

Després de la represa, en el minut 51, Januzaj ha desfet l’empat amb un golàs que ha entrat per l’escaire de la porteria de Pickford. El gol belga ha forçat a Anglaterra a buscar l’empat, i l’ha tingut a prop en un u contra u de Rashford davant Courtois, que ha evitat la diana. El davanter del Manchester United ha estat l’home més perillós de l’equip de Gareth Southgate, que no ha pogut transformar cap de les ocasions que ha tingut.

En l’altre partit del grup G, en què no hi havia res en joc, Tunísia ha començat millor el partit, ben endreçada i impedint que Panamà tingués la pilota, però ha estat la selecció centre-americana qui ha obert la llauna en el minut 33. Meriah ha desviat una rematada del panameny José Rodríguez i s’ha introduit la pilota en la seva porteria. Ben Youssef i Khazri han tingut oportunitats per empatar però no han estat encertats. La segona part ha començat amb l’empat de Ben Youssef, que ha finalitzat una gran jugada combinativa de Tunísia. Els africans dominaven i han remuntat fins l’1-2 amb una diana de Khazri, que ha rematat una centrada de Haddadi. L’àrbitre ha anul·lat el que hauria estat el gol de l’empat per a Panamà per una falta sobre Meriah.