Internacional

Suárez i Cristiano, cara a cara

Uruguai-Portugal. La ‘celeste’ i l’actual campiona d’Europa es juguen avui a Sotxi un lloc en els quarts. Ronaldo, el segon màxim golejador del campionat, posarà a prova el mur Godín-Giménez, encara invicte

L’un, 25 gols amb el Barça en la lliga aquesta passada temporada. L’altre, 26 gols amb el Real Madrid. El màxim golejador de la història de l’Uruguai i el màxim golejador de Portugal, cara a cara per un lloc als quarts de final. Luis Suárez contra Cristiano Ronaldo. Dos perfils de davanter antagònics quant a l’estil, però units pel mateix gen guanyador. Voracitat en estat pur. Tot caràcter. Només un continuarà a Rússia.

L’Uruguai i Portugal s’enfronten avui a Sotxi (20 h). Partidàs. Xoc de trens entre dues seleccions que arriben invictes a la cita. Els d’Óscar Washington Tabárez són una de les tres úniques seleccions que han aconseguit el ple de victòries des que va començar el campionat. Comparteix honor amb Croàcia i Bèlgica. Però hi ha una altra dada de la qual només els charrúas poden presumir: l’Uruguai és l’única selecció que encara no ha rebut cap gol. El mur Godín-Giménez continua infranquejable. Repte seductor per a Cristiano. El crac de Madeira és el gol de Portugal –a part d’ell només ha marcat Quaresma– i totes els esperances de classificació de l’actual campiona d’Europa passen per les seves botes. A l’Uruguai la responsabilitat queda més repartida. Els 74 gols que suma la parella Suárez-Cavani aquest curs 2018/19, sumant els que han fet aquí a Rússia, espanten.

Giménez, baixa en el partit contra Rússia, va rebre l’alta mèdica dijous i tornarà a l’onze. Equips de gala a una banda i a l’altra, amb l’objectiu dels quarts al cap i amb França o l’Argentina esperant en l’horitzó immediat. Si passés Portugal i Cristiano veiés targeta, es perdria el pròxim partit.

LA FRASE

La rivalitat amb Cristiano és en l’àmbit de clubs. Això és un mundial. Aquí lluitem per un país. Tots dos ens autoexigim sempre el màxim
Luis Suárez
davanter uruguaià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)