Internacional

‘La roja’, contra l’amfitriona i contra les crítiques

Espanya-Rússia. Els equips de Hierro i Txertxesov enceten avui (16 h) la part amable del quadre. Espanya és favorita, però el joc gris els fa ser cauts

Sant Petersburg. 14 de novembre. Rússia-Espanya, 3-3. Només fa set mesos i mig de l’últim precedent entre l’amfitriona i la roja, però sembla que hagin passat anys des d’aquell amistós de preparació del mundial. Tot el rebombori informatiu que va generar la bomba del cas Lopetegui a un sol dia de l’inici de la copa del món, i tot el que s’ha arribat a escriure i a dir des de llavors, distorsiona la temporalitat. Realment aquell partit queda ara molt i molt lluny. Que ho preguntin al mateix Julen. De poc li va servir aquell assaig. Però que ho preguntin també a Stanislav Txertxesov. Ni Kokorin, ni Vasin, ni Jikia, tres dels seus fixos i tots tres presents aquell dia, ni tan sols formen ara part del grup per lesió. Sí que hi és Smolov, bigolejador contra Espanya en aquell amistós, però tampoc sortirà avui en l’onze. Dziuba li ha guanyat el lloc. De fet, d’aquell últim onze que va jugar contra Espanya el passat mes de novembre, només repetirà el lateral esquerra Jirkov. Aviat està dit. Molt més recognoscible serà l’equip titular que presentarà avui Fernando Hierro. Ha canviat el seleccionador, però els noms i la idea són els mateixos.

Espanya arriba a la cita (Lujniki, 16 h) com a gran favorita tot i els dubtes generats en la fase de grups. Dubtes és el que ha esvaït en canvi Rússia. L’amfitriona arribava molt qüestionada al seu mundial, i excepte la taca del partit contra l’Uruguai (3-0), en la resta de partits ha seduït. A la roja, per contra, l’ambient continua tens. La plantilla ha apuntat en les últimes hores directament contra la premsa, a la qual acusen de ser excessivament crítica amb el joc de l’equip. En la diana, des de fa dies, David de Gea. El porter del United ja ha encaixat cinc gols en tres partits i segons les estadístiques és el porter del campionat que menys parades transcendents ha fet (1). Tot el grup lògicament ha sortit en defensa del seu company i Hierro el mantindrà sota pals. És possible que una de les novetats sigui el retorn de Koke a la zona ampla per mirar de guanyar equilibri. Thiago seria el damnificat. I veurem si Hierro dona continuïtat a David Silva o introdueix algun extrem més pur com Lucas Vázquez o un home de la versatilitat de Marco Asensio. Piqué, que ahir va donar l’ensurt en l’entrenament després d’una trepitjada de Pepe Reina, no tindrà problemes per jugar. En l’onze de Rússia, pocs secrets. Txertxesov probablement repetirà l’equip de la segona jornada. Dzagoev, que va lesionar-se en el debut, ja ha tornat a exercitar-se amb el grup aquesta setmana, però tot fa pensar que no jugarà d’inici.

LES FRASES

Ens deixarem la vida per continuar endavant en aquest mundial. No és el moment de mirar enrere, ara cal mirar endavant
Fernando Hierro
SELECCIONADOR D’ESPANYA
Espanya amaga la pilota més que qualsevol altre equip; ho sabem i ho hem entrenat
Stanislav Txertxesov
seleccionador DE RÚSSIA
Les crítiques? A vegades no són merescudes, però tampoc són coses que puguem controlar
David Silva
jugador d’ESPANYA
Espanya és favorita; tenim clar que haurem de donar el 200%
Denís Txérixev
jugador DE RÚSSIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)