Internacional

El Brasil vol allargar la maledicció asteca

Brasil-Mèxic. Els mexicans han caigut en la fase dels vuitens en els últims sis mundials. Ara la ‘canarinha’ de Neymar i Coutinho torna a ser un mur complicat

“Per mi, el millor jugador del Brasil és Coutinho. Ningú discuteix el talent de Neymar, Willian, Douglas Costa..., però Coutinho marca la diferència. És un futbolista fonamental en el joc del Brasil.” Són paraules de Juan Carlos Osorio en la roda de premsa feta divendres. Neymar acapararà bona part dels flaixos abans de l’inici del Brasil-Mèxic d’avui al Samara Arena (16 h), però a la pissarra del seleccionador de Mèxic el nom en vermell és Philippe Coutinho. No es descarta un marcatge especial. Osorio està enamorat del jugador del Barça, i Tite ho sap. De fet, mesos enrere, durant el sorteig del mundial, Tite i Osorio ja van estar parlant, i Tite li va preguntar precisament quin jugador del Brasil li agradava més. La resposta va ser rotunda. La mateixa que divendres. I, almenys per ara, el futbol està donant la raó a Osorio. Coutinho està sent el gran nom propi d’aquest Brasil. Decisiu contra Suïssa, amb un dels millors gols d’aquest mundial (1-1), i vital també contra Costa Rica (2-0).

Coutinho serà lògicament titular avui. Tite sortirà amb el seu onze habitual. Només un canvi obligat: Filipe Luís per Marcelo, que continua afectat dels seus problemes a l’esquena. Danilo ja està recuperat, però Fagner podria tenir continuïtat a l’altre lateral. A Mèxic, la gran absència serà el central Héctor Moreno, baixa per sanció.

El Brasil és clarament el favorit per passar als quarts de final, però alerta perquè aquest mundial ja ha deixat fora de cursa campiones del món com Alemanya, l’Argentina i Espanya. Precisament, Mèxic té bona part de culpa en el desastre de la mannschaft. Aquell gol d’Hirving Lozano en el debut va ferir els alemanys abans del desastre posterior contra Corea del Sud.

Mèxic haurà de competir contra la pentacampiona del món i contra la història. El tri mai ha guanyat contra el Brasil en un mundial. Tampoc ha passat de la fase dels vuitens de final en les últimes sis cites mundialistes. La maledicció va néixer el 94, quan la Bulgària de Stòitxkov va eliminar Mèxic en els penals després d’un empat a un. Des de llavors, sempre fora en els vuitens. L’últim cop, fa quatre anys, contra Holanda (2-1).

LES FRASES

Mèxic té un gran equip. Ho ha demostrat en la fase de grups. Serà un partit complicat
Thiago Silva
defensa del brasil
Marcelo està per jugar màxim 45 minuts. No ens podem arriscar. Jugarà Filipe Luís
Tite
seleccionador del brasil
El Brasil té jugadors top. Tots juguen en lligues de primer nivell, però en el futbol a vegades hi ha sorpreses
Juan Carlos Osorio
seleccionador de mèxic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)