Internacional

Subasic atura tres penals per classificar Croàcia contra Dinamarca

Vuitens. El porter croat li nega la condició d’heroi a Schmeichel, que ha aturat el penal de Modric a la pròrroga i dos més en la tarda

Croàcia era una de les sensacions del mundial i avui ha ofert la pitjor cara, si bé ha estat suficient per superar Dinamarca en la tanda de penals, amb una actuació per recordar dels porters Subasic i Schmeichel. El duel ha acabat 1-1 i s’ha decidit des dels onze metres.

L’inici del partit ha estat frenètic i quan es duia un minut en un servei llarg de banda a l’àrea Joergensen ha rematat i la pilota ha acabat al fons de la xarxa, amb ajuda del porter. L’empat no s’ha fet esperar i en el minut 4 una sèrie de rebots ha acabat amb l’esfèrica a les botes de Mandzukic, que ha marcat a la mitja volta.

El partit s’ha calmat a partir d’aquí, amb domini croat, però millors ocasions dels danesos. Subasic ha reaccionat bé en la rematada de Braithwaite després d’una gran assistència d’Erikssen i el cervell del Tottenham ha enviat l’esfèrica al travesser en una centrada. La rèplica ha estat un cop de cap de Lovren en un córner i abans del descans Rakitic ha tingut l’opció de desfer la igualtat, però el xut arribant des de la segona línia del blaugrana ha sortit massa fluix.

La igualtat ha estat la nota dominant en una segona volta sense ocasions clares de gol. En l’últim quart d’hora Croàcia ha avançat línies i ha provat sort en diversos xuts llunyans de Modric i Rakitic, sense poder evitar la pròrroga. En l’últim sospir Braithwaite després d’un córner ha fregat la gesta en una volea que s’ha perdut prop del pal.ha

El cansament i la por a caure s’ha notat a la pròrroga. Schone ha estat qui més a prop ha estat d’evitar els penals en una acció a cada part, però els xuts finals sempre s’han perdut fregant el pal.Els dos equips semblaven acceptar els penals quan Modric ha deixat Rebic sol davant d’Schmeichel, a qui ha superat abans de ser caçat per Joergensen. El madridista ha assumit la responsabilitat des dels onze metres i el porter danès ha blocat el llençament del madridista. En el cara o creu, Subasic ha desviat el primer llençament d’Erikssen i Schmeichel ha fet igual amb Badelj. El croat hi ha tornat amb Schone i el danès li ha replicat amb el xut de Pivaric. Subasic no ha estat menys amb Jorgensen i Rakitic no ha perdonat l’últim.