Internacional

Els gols venen de París

Neymar, Mbappé i Cavani, els tres components del trident ofensiu del PSG, han brillat amb gols i espectacle en els vuitens del mundial

L’uruguaià, amb un fort cop al bessó, és dubte per al duel contra França

Neymar, Mbappé i Cavani són sinònim de gols i d’espectacle, i per certificar-ho només cal repassar el seu rendiment el curs passat en les files del PSG, on han configurat el millor trident ofensiu del món, com demostren els 93 gols que han marcat entre tots tres. El brasiler destaca per la seva qualitat i per la seva gosadia. El francès, per una potència i una velocitat que fan retornar a la memòria de tothom la millor versió de Ronaldo Nazario. I l’uruguaià, per una capacitat rematadora brutal, pròpia dels millors depredadors de la història.I les tres estrelles del PSG, després d’un inici de mundial decebedor en què es van veure enlluernats per Coutinho, Griezmann i Suárez, respectivament, han esclatat en els vuitens, una fase en què s’han erigit en els líders de les seves seleccions.

El somni de Neymar

Des del mateix moment en què Neymar va saber, entre llàgrimes, que la seva participació en el mundial del Brasil s’havia acabat per una dura entrada de Zúñiga, el seu pensament es va dirigir a la copa del món de Rússia, un campionat al qual arribaria en plena maduresa, 26 anys, el moment ideal per fer el salt definitiu a l’estrellat. Potser per això, quan Neymar es va lesionar el turmell en la prèvia de la tornada dels vuitens de la Champions contra el Madrid, veient el risc que suposaria forçar, va agafar un avió i se’n va anar al seu país, per recuperar-se a consciència i arribar a Rússia en plenitud. I ho ha aconseguit. I és que, malgrat que en els primers duels del mundial es va mostrar una mica fora de ritme, Neymar es va estrenar com a golejador contra Costa Rica, va ser clau en el triomf contra Sèrbia i va esclatar davant de Mèxic, en què va ser el líder absolut dels de Tite. Va marcar l’1-0, va capitanejar l’acció del 2-0 i va portar tot el pes ofensiu de l’equip, amb canvis de ritme i regats marca de la casa. En el pack del xou de Neymar, però, sempre hi va també la polèmica pel seu gust per la sobreactuació, i aquesta no va faltar contra Mèxic, en una exageració a una trepitjada de Layún que va acabar amb un encreuament de declaracions a la sala de premsa amb el seleccionador de la tricolor. Sigui com sigui, el cert és que Neymar ja és on volia: ser important en el mundial de Rússia, torneig en què ja és el jugador que més ha rematat i el que més faltes ha rebut. I Ney, és clar, és conscient que sicontinua amb aquest rendiment i guanya el mundial es convertirà en el nou número u del planeta futbol, encara que sigui en l’aspecte mediàtic, el somni que persegueix des que era petit.

Una sensació coneguda

La segona punxa del trident del PSG és Mbappé, un jugador pràcticament desconegut fa un any i mig, però que no ha necessitat gaire temps per demostrar que aquells que li auguraven un futur gloriós no anaven mal encaminats. A l’estiu, i malgrat els intents del Madrid, la nova sensació se’n va anar cedit al PSG, amb una clàusula de compra obligatòria de 180 milions, una aposta fortíssima que ha resultat ser un encert total. I és que, malgrat haver de compartir atac amb estrelles com ara Neymar i Cavani, Mbappé va trobar el seu lloc, i el mateix ha aconseguit en la selecció, on teòricament les figures són Griezmann i Pogba, i encara més després d’un partit de debut contra Austràlia en què Mbappé va estar desaparegut. Contra el Perú, però, la promesa ja va ser clau, en marcar el gol del triomf, i després d’entrar en les rotacions de Deschamps en el duel contra Dinamarca, Donatello va esclatar amb virulència contra l’Argentina. I és que l’actuació de Mbappé va ser molt probablement la millor individualment parlant del mundial, ja que el davanter va va destrossar la defensa dels de Sampaoli. Primer, en la jugada prèvia a l’1-0, en què Mbappé va agafar la pilota al seu propi camp i, amb una potència descomunal, va marxar de tots els rivals que li van sortir al pas fins provocar que Rojo l’hagués d’aturar fent-li penal. La seva màgia, però, tot just acabava de sorgir, ja que en el segon temps Mbappé va completar l’obra amb dos grans gols, un després d’un gir fantàstic dins de l’àrea i l’altre amb un xut encreuat.

El gran rematador

Cavani no és tan espectacular com Neymar ni tan ràpid com Mbappé, però en canvi porta a les venes un instint assassí que als seus dos companys del PSG ja els agradaria tenir. I és que l’uruguaià encadena vuit cursos marcant un mínim de 25 gols, i en els dos darrers ha sumat 89 dianes. A l’Uruguai, però, Cavani comparteix dupla amb un altre depredador, Suárez, cosa que fa que molts cops s’allunyi de l’àrea. El blaugrana, de fet, va dur el lideratge ofensiu de l’Uruguai contra l’Aràbia Saudita i Rússia, fins que Cavani, ja en el descompte del duel davant dels amfitrions, es va estrenar. I el del PSG va acabar d’esclatar en els vuitens, contra Portugal, amb dos grandíssims gols que van permetre que els de Tabárez es classifiquessin per als quarts. Malauradament, poc després del 2-1 el davanter va haver d’abandonar el camp en notar una punxada al bessó. De moment, i malgrat que les proves mèdiques han descartat una lesió greu, Cavani encara no s’ha pogut entrenar amb els companys, el que el fa continuar sent dubte per al transcendental partit contra França. Allà hi haurà Mbappé i, el que passi dels dos, i si el Brasil fa els deures contra Bèlgica, se les heurà en les semifinals contra Neymar. Perquè, tot i que sembla que en aquest mundial els gols venen de París, només en pot quedar un, i amb el regnat del planeta futbol en joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)