Internacional

La pilota aturada, punt fort de la selecció anglesa

Quarts de final. El combinat de Gareth Southgate ha marcat tres gols de penal, quatre després d’un córner i un després d’una falta en el mundial

El porter Jordan Pickford ha estat una de les claus que expliquen que Anglaterra ja estigui a les semifinals del mundial. Les seves intervencions han estat decisives, però també ho han estat les accions a pilota aturada. El combinat que dirigeix Gareth Southgate, que té en Harry Kane el màxim golejador del campionat, ha marcat onze gols en els cinc partits que ha disputat en territori rus. D’aquests onze gols, vuit han arribat en accions a pilota aturada. Tres han estat de penal, tots tres transformats per Kane, quatre després d’un llançament de córner i un després d’una falta assajada que va acabar rematant Stones.

Són tres les raons que expliquen l’èxit d’Anglaterra en els córners. Per començar, el bon peu dels seus dos homes de banda. Ells són els encarregats de posar la pilota a l’interior de l’àrea. Ho fa Trippier des de la banda dreta i Ashley Young des de la banda esquerra. Una altra de les raons està en el disseny de les jugades ideades pel cos tècnic de la selecció anglesa. A banda de la falta ja esmentada, són molts els bloquejos que fan els futbolistes en els córners que impedeixen als rivals arribar en condicions a la pilota. No és estrany veure en cada partit quatre futbolistes anglesos en filera esperant el llançament de córner, després arriben els bloquejos i cadascú sap perfectament on ha d’anar. I per últim, el formidable joc aeri dels dos centrals anglesos: Stones i Maguire. El primer, que té una alçada de 189 centímetres, va marcar dos gols contra Panamà. Maguire, que arriba als 194 centímetres d’alçada, va obrir contra Suècia el camí cap a les semifinals per a Anglaterra. A més, Kane és un altre especialista en les accions de córner. Així va marcar els dos gols contra Tunísia. Té el capità d’Anglaterra un sisè sentit per col·locar-se en el segon pal i aprofitar una segona jugada o qualsevol refús del porter.

De cap

Anglaterra és poderosa en les jugades a pilota aturada pel seu domini del joc aeri. No hi ha cap altra selecció en aquest mundial de Rússia que hagi marcat tants gols com els de Southgate de cap, un total de cinc. A banda dels dos d’ahir de Maguire i Dele Alli contra Suècia en els quarts de final, Harry Kane en va marcar un contra Tunísia en el temps afegit que va donar la victòria a la seva selecció. I els dos gols de Stones contra Panamà també van ser marcats amb el cap. El seu rival en les semifinals haurà de tenir molt en compte aquesta dada.

JOC AERI

Anglaterra ha marcat cinc gols de cap en els cinc partits que ha jugat a Rússia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)