Internacional

DANI OLMO

JUGADOR DEL DINAMO DE ZAGREB

“La clau del croat és que competeix des de molt jove”

El català juga des dels 16 anys a Croàcia i aviat podria fer-ho amb la seva selecció

“No els agrada perdre ni jugant a boles”

Dani Olmo (Ter­rassa, 1998) va fer un viatge con­tra cor­rent. Men­tre la majo­ria de fut­bo­lis­tes sor­gits del fut­bol croat anhe­len una opor­tu­ni­tat a les grans lli­gues d’Europa, el català va accep­tar el repte de can­viar el Barça pel Dinamo de Zagreb per començar a cons­truir els seus som­nis. I no li va mala­ment...

Ha anat de poc que no dis­puta el mun­dial amb Croàcia fins i tot...
Hi ha un interès per part de la fede­ració des de fa un any, i a mi m’interes­sava tant des del punt de vista espor­tiu com burocràtic i per­so­nal. Està tot tra­mi­tat i només estem espe­rant poder jugar.
Com és pos­si­ble que un país de qua­tre mili­ons d’habi­tants esti­gui a punt de jugar la final d’un mun­dial?
Hi ha un fac­tor clau, que és que apos­ten pels joves amb molta con­vicció. En la selecció actual hi ha deu fut­bo­lis­tes que han pas­sat per l’acadèmia del Dinamo de Zagreb, que és un club que con­fia en la base, que els dona minuts, con­fiança... A mi mateix em van dir que el pri­mer any seria d’adap­tació al filial i al cap de tres mesos ja m’estava entre­nant amb el pri­mer equip i encara amb 16 anys ja havia jugat cinc o sis par­tits a pri­mera. Una de les claus dels cro­ats és que comen­cen a com­pe­tir de veri­tat des de molt joves, gent com Kova­cic, Modric, Mand­zukic... És cert que la lliga cro­ata no és ni l’espa­nyola ni l’anglesa, però és sufi­ci­ent per aguer­rir-se.
I del caràcter balcànic que tant es parla?
És clar que això també compta, són com­pe­ti­tius, són durs, no els agrada per­dre ni jugant a boles. Sobre el ter­reny de joc això és molt evi­dent.
I la lliga com és?
És una com­pe­tició bas­tant més física que l’espa­nyola. Hi ha equips bas­tant forts, als quals els agrada llui­tar i que saben a què juguen, però també és una com­pe­tició molt jove –hi ha pocs vete­rans–, que vol créixer, però tam­poc pot fer-ho gaire perquè els clubs viuen del que venen i la roda no para.
A Croàcia, qui més qui menys, tot­hom ha tin­gut con­tacte amb una guerra. Això també els marca el caràcter?
D’això no se’n parla gaire, a hores d’ara no és un tema de con­versa per a ells.
Com està vivint els par­tits de la selecció el ves­ti­dor del Dinamo? Sobre­tot perquè hi ha molts juga­dors bos­ni­ans, alba­ne­sos o eslo­vens...
Però aquí el que no és croat té una mare o un pare que sí que ho és, està tot molt bar­re­jat, tot és molt pro­per i per això, lle­vat que s’enfron­tin les dues selec­ci­ons de torn, es donen suport entre ells. No suc­ce­eix que en un Croàcia-França el bosnià vul­gui que gua­nyi França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.