Champions

L’encara més difícil

Grup G. En ple debat sobre el model de joc, el Real Madrid torna a escena en la màxima competició continental rebent la visita d’un Roma en hores baixes

El campió torna a escena i, un cop més, ho fa centrant totes les mirades. Assolit el repte faraònic i alhora inèdit d’enllaçar tres Champions de forma consecutiva des del canvi de format, el 1992, el Madrid enceta la disputa de la seva competició fetitxe ja sense Cristiano i amb el regust agredolç del rendiment mostrat un cop superat el primer mes de competició. Amb un model i un estil de joc encara per definir, els resultats dictaminen que el conjunt de Lopetegui no ha estat capaç de respondre en els compromisos més exigents que ha hagut d’afrontar en aquest primer tram del curs. Així, més enllà dels triomfs contra el Getafe, el Girona i el Leganés, la desfeta en la final de la supercopa d’Europa i els dos primers punts perduts en la lliga contra l’Athletic Club han fet aflorar els primers dubtes a la capital. “El ritme vertiginós de San Mamés va obeir al fet que el rival va proposar alguna cosa diferent i en aquella lectura podríem haver escollit una cosa millor, però el ritme obeeix al que fa el rival”, va defensar Lopetegui en ser qüestionat per l’estil mostrat dissabte passat.

Amb menys protagonisme amb la pilota als peus de l’habitual, el duel contra l’Athletic va servir per afermar la dependència que té l’equip de Casemiro, així com la manca d’un futbolista que liderés l’ofensiva en atac fins que no va entrar Isco i, sobretot, el nul protagonisme dels nous reforços. I és que, a excepció de Courtoius, ni Mariano, ni Odriozola ni Vinicius han disputat un sol minut en partit oficial. “Mariano pot jugar en qualsevol moment perquè és habitual en les convocatòries, ens ajudarà. Vinicius està competint molt bé amb el Castella i arribat el moment decidirem.”

En un grup a priori accessible, la visita del Roma suposarà un nou test d’altura per a un Madrid que vol començar amb bon peu la seva estrena a Europa. “Pressió per a mi? Hem de posar ambició i il·lusió per afrontar cada competició. La pressió en el Madrid sempre existeix”, va etzibar el tècnic basc.

En plena reconstrucció

Si a Madrid hi ha certs dubtes amb el rendiment mostrat fins ara per l’equip blanc, a Roma la situació és força més preocupant. En ple procés de reconstrucció i amb fins a dotze cares noves respecte del curs anterior, el conjunt giallorossi no ha començat amb bon peu la lliga italiana, on ja es troba a set punts del lideratge que ocupa la Juve quan només s’han disputat quatre jornades.

Més enllà dels pobres resultats obtinguts -cinc punts de dotze possibles-, el que més alarma crea són les contínues anades i vingudes d’un equip amb molts problemes a l’hora de tancar els partits, tal com va palesar després de deixar escapar un 2-0 contra el Chievo a l’Olímpic de Roma, diumenge passat. “No poden passar coses així. Tindrem molts problemes si no sabem resoldre els duels. Contra el Madrid no pot passar”, va alertar Di Francesco, que té la important baixa d’última hora de Javier Pastore a causa d’un problema al bessó dret, però que recupera el capità De Rossi i també Florenzi.

Dard enverinat de Ramos a Griezmann

El capità del Madrid va llençar un dur missatge a Antoine Griezmann, afirmant que “la ignorància és molt atrevida”, després que, com a conseqüència de la supercopa d’Europa guanyada per l’Atlético contra l’etern rival, l’internacional francès publiqués un dibuix a les xarxes socials en el qual era coronat pel defensa madridista. “Quan escolto aquest xaval me’n recordo de Totti, Buffon, Raúl, Iker, Iniesta... Ho han guanyat tot i no van ser pilota d’or”, va etzibar Ramos després que Griezmann afirmés que ja menjava en la mateixa taula que Messi i Ronaldo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)