Champions

L’Atlético redreça el rumb

Grup A. Protagonista d’un mal inici en la lliga, el conjunt roig-i-blanc espanta fantasmes guanyant, amb remuntada inclosa, al feu del Mònaco

MÒNACO 1 ATLÉTICO 2

MÒNACO:Benaglio, Sidibe, Glik, Jemerson, Henrichs, N’Doram, Tielemans, Aholou (Adama Traoré, 69’), Grandsir (Sylla, 77’), Chadli (Jordi Mboula, 58’) i Falcao.ATLÉTICO:Oblak, Juanfran, Giménez, Godín, Lucas, Koke, Rodri, Saúl, Correa (Lemar, 70’), Griezmann i Diego Costa.GOLS:1-0 (18’) Grandsir. 1-1 (31’) Diego Costa. 1-2 (45’) Giménez.ÀRBITRE:William Collum (escocès). Grogues a Sidibé, Falcao, Adama Traoré, Giménez i Diego Costa.

BRUGES 0 DORTMUND 1

BRUGES:Letica, Groeneveld (Dennis, 76’), Mitrovic, Denswil, Poulain, Vlietinck (Cools, 56’), Vanaken, Rits, Vormer, Vossen (Openda, 82’) i Wesley.DORTMUND:Bürki, Piszczek, Diallo, Akanji, Schmelzer, Weigl (Dahoud, 84’), Witsel, Götze (Kagawa, 62’), Wolf, Sancho (Pulisic, 69’) i Reus.GOLS:0-1 (85’) Pulisic.ÀRBITRE:Danny Makkelie (holandès). Grogues a Weigl i Kagawa.

L’Atlético va trobar a Mònaco el bàlsam que necessitava. Després d’un inici dolent en la lliga, en què encadenava dues ensopegades seguides, ahir va tornar al camí de la victòria superant (1-2) al conjunt monegasc i va espantar fantasmes, propers i també llunyans, ja que la temporada passada va començar la Champions League amb un empat i va acabar eliminat a la fase de grups.

Al Lluís II doncs, el conjunt dirigit per Diego Pablo Simeone– encara sancionat a la graderia i al qual en el taciturn estadi monegasc se li sentien les ordres i els crits que donava als seus futbolistes tot i estar allunyat de la gespa– va complir. Des del principi del partit va manar, comandat per Rodri, Koke i Saúl a la medul·lar, amb l’ajuda de Griezmann sempre recolzant, davant d’un Mònaco farcit de futbolistes joves i inexperts als quals segueix capitanejant Falcao. De fet, va ser una maniobra del colombià la que va fer canviar el curs de l’enfrontament, que tenia clar color turquesa, el de la tercera equipació que van lluir ahir els colchoneros. Falcao, que si que és expert, va recollir un mal control de Saúl, va fer un centrada que Correa no va encertar a refusar i Grandsir va aparèixer per finalitzar i avançar als locals.

Amb la diana en contra van arribar els pitjors minuts de l’Atlético, que va perdre el control, i va estar a punt d’encaixar-ne una altra amb un xut de Aholou que va fregar Oblak i va marxar tocar al pal. Aleshores van emergir Griezmann i Diego Costa per fabricar l’empat: el francès va convertir en or una ràpida sortida de pilota dels madrilenys, per amb un toc súbtil i de primeres deixar sol a l’hispanobrasiler, que no va perdonar, davant de Benaglio. Van tornar-se a entonar els roig-i-blancs, i just abans del descans, a la sortida d’un córner centrat per Koke, Giménez va aixecar-se per sobre de tothom amb un portentós salt i amb un cop de cap va capgirar el marcador.

Poca història va tenir el segon temps, en què l’Atlético va dedicar-se a que passés poca cosa davant d’un Mònaco que només va poder inquietar al final a còpia de centrades a l’àrea. Va servir això sí perquè la gespa del camp, que es va estar deteriorant durant tot el matx, acabés en un estat lamentable i, fins i tot, perillós. Els de Simeone doncs comencen la competició amb bon peu, igual que el Dortmund, que també va guanyar –(0-1) al Bruges– i amb qui a priori sembla que es jugarà les garrofes en el grup.

LA FRASE

Jugar el primer partit fora de casa mai és fàcil. Ha estat difícil. L’equip ha sabut reaccionar
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)